“Şehadet” ülkemizin sahip olduğu milli iktidarın bir parçasıdır

  • 25 Şubat 2017
  • 1.063 kez görüntülendi.
“Şehadet” ülkemizin sahip olduğu milli iktidarın bir parçasıdır

Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İslam mektebinin en büyük öğretilerinden biri olan şehadetin, İran’ın da milli iktidarının bir parçası olduğunu açıkladı.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Dışişleri Bakanlığı şehitlerini anma töreninde, “Biz 38 sene boyu tüm baskılar, yaptırımlar ve savaşların karşısında durduk, ve tüm bu polimiklerden başarılı ve onurlu şekilde kurtulmayı başardık” açıklamalarında bulundu.

Zarif konuşmalarını şu şekilde sürdürdü: Şehadet, İslam mektebinin en büyük öğretilerinden biri olmasının yanısıra ülkemizin de sahip olduğu milli iktidarın temellerinin bir parçasıdır. Güvensizlik, savaş ve çatışma dolu bir bölgede, ülkemizde istikrarlı bir ortam oluşturmayı başardık. Şahit olduğumuz bu olaylara rağmen İran, nükleer alandan direniş ekonomisi ve gelişmiş teknolojilere kadar tüm alanlarda etkili bir ilerleyiş kaydetmeyi başarmıştır.

Dışişleri Bakanı, İran milletinin tek parça olarak düşmanın tehditleri karşısında birlik ve seferberliğini koruduğunu açıklayarak, “Milletimiz, teknoloji alanında da direnip halkımızın bilim ve gelişmiş teknolojiye ulaşmasını engellemeyi planlayan düşmanın karşısında dimdik durdu” ifadelerinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.