Åžehit Cehaciha ve Åžehit Hamdan Kalendiya Kampı’nda TopraÄŸa Verildi

  • 04 Ocak 2016
  • 826 kez görüntülendi.
Åžehit Cehaciha ve Åžehit Hamdan Kalendiya Kampı’nda TopraÄŸa Verildi

Kudüs kentinin kuzeyindeki Kalendiya Kampı sakinlerinden 20 yaşındaki şehit Ahmed Cehaciha ile El-Bire kenti sakinlerinden 29 yaşındaki şehit Hikmet Hamdan dün akşam kalabalık bir cenaze töreniyle toprağa verildi.

Filistin Kızılay DerneÄŸi, ekiplerinin ÅŸehitlerin cenazelerini Ramallah’ın batısındaki Beytunya beldesinde bulunan Ofer Cezaevi’nin avlusunda teslim aldığını ve Ramallah’taki Filistin Tıp Merkezi’ne getirdiÄŸini açıkladı.

Ailelerinin son kez görmesi için ÅŸehit Cehaciha Kalendiya Kampı’ndaki evine ve ÅŸehit Hamdan da El-Bire kentindeki evine götürüldükten sonra her iki ÅŸehit de binlerce kiÅŸinin katıldığı cenaze töreniyle Kalendiya Kampı Mezarlığı’na defnedildi.

Cenaze törenine katılanlar şehitlerin intikamının işgal güçlerinden alınmasını isteyen sloganlar atarken, silahlı bazı gençlerin tören sırasında sık sık havaya ateş ettiği bildirildi.

Cehaciha ve Hamdan, iÅŸgal güçlerinin Kalendiya Kampı’na düzenlediÄŸi baskın sırasında 16 Kasım’da arabayla çarpma eylemi giriÅŸiminde bulundukları iddiasıyla ÅŸehit edilmiÅŸti.

Bu arada, Cehaciha ve Hamdan’ın cenazelerinin ailelerine teslim edilmesinin ardından iÅŸgal güçlerinin elinde Filistinli direnişçilere ait 14 cenaze kaldığı ve hepsinin de Kudüs kenti sakinlerinden olduÄŸu bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.