Şehit El-Kassam Tugayları Mücahidi El-Azzavi Han Yunus’ta Toprağa Verildi.

  • 27 Mart 2015
  • 698 kez görüntülendi.
Şehit El-Kassam Tugayları Mücahidi El-Azzavi Han Yunus’ta Toprağa Verildi.

 

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları mücahitlerinden Ahmed Nimr El-Azzavi, bugün (26 Mart Perşembe) ikindi saatlerinde Han Yunus’ta kalabalık bir cenaze töreniyle toprağa verildi.

Gazze Avrupa Hastanesi’nden ailesinin evine götürülen şehit Ahmed Nimr El-Azzavi’nin naaşı, Han Yunus kentinin batısındaki El-Emel Mahallesi Er-Rahme Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından yüzleri maskeli El-Kassam Tugayları mücahitlerinin omuzlarında ve direnişi destekleyen sloganlar eşliğinde kentin güneybatısındaki mezarlığa götürüldü.

Mezarlıktaki defin töreni sırasında Hamas liderlerinden Ahmed Nimr Hamdan bir konuşma yaparak, işgale karşı direniş ve cihad seçeneğine bağlı olduklarını söyledi. Hamdan, işgale karşı mücadele için hazırlık yaparken, eğitim ve tatbikat faaliyetleri sırasında hayatlarını kaybeden mücahitlere övgüde bulundu.

İzzeddin El-Kassam Tugayları, üyelerinden 21 yaşındaki Ahmed Nimr El-Azzavi’nin eğitim çalışmaları sırasında şehit olduğunu duyurmuştu.

Şehit El-Azzavi’nin hayatını Allah yolunda cihada adadığını belirten El-Kassam Tugayları, şehitlerin kanlarının Filistin’in kurtuluşuna giden yolu aydınlatacağını ve işgalcileri yakan bir ateş olacağını söyledi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.