Şehit Fahrizade’nin pak naaşı cenaze töreninin ardından toprağe verildi

  • 30 Kasım 2020
  • 1.575 kez görüntülendi.
Şehit Fahrizade’nin pak naaşı cenaze töreninin ardından toprağe verildi

Cuma günü Tahran’ın yakınlarında suikasta uğrayan İranlı nükleer fizikçi Mohsen Fahrizade için bugün Tahran’da mülki ve askeri yetkilileri ve şehit ailesinin katılımıyla cenaze töreni düzenlendi, ardından pak naaşı toprağa verildi.

İran Savunma Bakanlığı Araştırma ve İnovasyon Kurumu Başkanı Şehit Mohsen Fahrizade için bugün Tahran’da Savunma Bakanlığı’nda sağlık protokolleri çerçevesinde cenaze töreni düzenlendi. Törene Silahlı Kuvvetler’in üst düzey komutanları, bazı siyasi yetkililer ve şehidin ailesi katıldı.

Cuma günü uğradığı suikast sonucu şehit düşen İranlı bilim insanı Mohsen Fahrizade için cenaze namazı kılındı. Şehit Fahrizade Tahran’da düzenlenen cenaze törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Sağlık protokollarına uyulması ve kalabalık yaşanmaması için cenaze törenine sadece mülki ve askeri yetkililer ve şehidin ailesi katıldı.

Şehit Fahrizade’nin pak naaşı cenaze töreninin ardından Tahran’da İmamzade Salih Türbesi’nde toprağa verildi.

İran Savunma Bakanı Tuğgeneral Hatemi, Tahran’da Şehit Mohsen Fahrizade için düzenlenen cenaze töreninde bir konuşma yaptı. Tuğgeneral Hatemi konuşmasında, “Hiçbir cinayet, terör ve aptalça eylem yanıtsız kalmayacaktır. Cinayet faillerini kesinlikle takip edeceğiz.” dedi.

İran Savunma Bakanı Tuğgeneral Hatemi, önce  İran halkına başsağlığı dileğinde bulundu.

Tuğgeneral Hatemi, “Katil Siyonist Rejim ile ABD’nin yüzlerce ve binlerce nükleer silahı var. Bu silahlar ne için? Evlerinde dekorasyon amaçlı kullanmak için mi? Hayır. Duyarlı İran milleti bu silahların insanlığa en büyük tehdit olduğunu iyi biliyor. Ülkeyi en büyük tehditlerden korumak için canlarını feda edenler de İran milletinin yanında değerli bir yere sahiptir” dedi.

Tuğgeneral Hatemi, “Bugün 40 yıldır askeri seçeneğin masada olduğunu söyleyen, ancak kullanma cesareti veya fırsatı bulmayan ve sonunda bu seçeneği utançla masanın altına koyan bir düşmanla karşı karşıyayız” ifadesini kullandı.

Şehit Fahrizade suikastının yanıtsız kalmayacağını belirten Tuğgeneral Hatemi, “Hiçbir cinayet, terör ve aptalça eylem yanıtsız kalmayacak. Cinayet faillerini kesinlikle takip edeceğiz ve Yüce Devrim Liderimizin talimatını yerine getireceğiz” ifadelerinde bulundu.

Savunma Bakanı sözlerine şöyle devam etti: “Bazı ülkeler ve hükümetler bu terör eyleminden üzüntü duyduklarını dile getirdi. Hepsini takdir ediyoruz. Ancak bu eylemi kınamayan hükümetler ve uluslararası kurumlar teröristlerle uzlaşmanın onları daha da kaba kılacağını bilmeli. Çünkü aksi takdirde terör bir gün onları da yakalayacaktır. İran olarak Suriye ve Irak’taki bölgesel tehditler karşısında bu ülkelerin halkı, hükümeti ve silahlı kuvvetlerinin yanında olduğumuz gibi yine de aynısını yapacağız. Teröristlere boyun eğen herkes mutlaka bir gün yaptığına utanacaktır.”

Tuğgeneral Hatemi, sözlerinin bir bölümünde de İran Savunma Bakanlığı Bilimsel Araştırma Kurumu’nun 1400 yılı bütçesini iki kata çıkarma kararı aldıklarını aktardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.