Şehit Genç Kız Semah Mübarek’in Cenazesi Büyük Bir Kalabalık Tarafından Kaldırıldı

  • 10 Mart 2019
  • 1.538 kez görüntülendi.
Şehit Genç Kız Semah Mübarek’in Cenazesi Büyük Bir Kalabalık Tarafından Kaldırıldı

30 Ocak 2019 tarihinde Doğu Kudüs bölgesinde Zaim askeri geçit noktası yakınlarında işgal güçleri tarafından üzerine ateş açılması sonucu şehit edilen ve naaşı (8 Mart Cuma) teslim edilen 16 yaşındaki şehit genç kız Semah Zuheyr Mübarek’in cenazesi dün büyük bir kalabalık tarafından kaldırıldı. Filistin direniş grupları şehit genç kızın cenazesine iştirak edilmesi için sabah çağrı yapmıştı. Çağrı yankı buldu ve cenazeye büyük bir kalabalık katıldı.

Cenazeye iştirak için toplanan kalabalık önce cenazeyi Filistin Tıp Merkezi’nden aldı ve ailesinin Kadure mülteci kampında bulunan evine götürdü. Aile efradının ve yakınlarının şehit genç kızı son kez görmelerinden sonra, cenaze toplanan kalabalık tarafından Ramallah caddelerinde dolaştırıldıktan sonra El-Bire’deki Cemal Abdünnasır Camisi’ne getirildi. Burada öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra El-Bire Kabristanı’nda toprağa verildi.

Cenazeye katılanlar Filistin bayraklarını, Hamas bayraklarını ve şehit genç kızın fotoğraflarını taşıdılar ve siyonist işgal işgal güçlerinin Filistin halkına yönelik saldırılarına, gerçekleştirdikleri cinayetlere tepkilerini dile getiren sloganlar attılar.

İşgal güçleri genç kızı eylem hazırlığı içinde olduğu iddiasıyla şehit etmişlerdi. Ancak öldürülmesinden sonra aranan çantasında sadece okul malzemelerinin olduğu, herhangi bir eylem aracının bulunmadığı görülmüştü. İşgal yönetimi şehit genç kızın naaşını 37 gün rehin tuttuktan sonra dün Batı Yaka’nın Bitonya beldesinde bulunan Ofer askeri geçit noktasında ailesine teslim etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.