Şehriyari: İslam ülkelerinin bazı liderlerinin Siyonist rejim İsrail ve ABD ile işbirliği utanç vericidir

  • 26 Ocak 2022
  • 144 kez görüntülendi.
Şehriyari: İslam ülkelerinin bazı liderlerinin Siyonist rejim İsrail ve ABD ile işbirliği utanç vericidir

İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Asamblesi Genel Sekreteri, İslam ülkelerinin bazı liderlerinin Siyonist İsrail rejimi ve Amerika ile olan ilişkilerinin esef verici olduğunu söyledi.

Hamid Şehriyari, dün İran’ın Türbeti Cam şehrinde düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, ABD’nin Irak ve Afganistan’daki varlığına değinerek şöyle dedi: ”Amerika’nın bölgedeki varlığının asıl hedefi şom çıkarlarını temin etmektir.”

Şehriyari açıklamasında ayrıca şöyle dedi: ”Son 150 yılda emperyalizm, İslam ülkelerinin sermayesini çaldı. Afganistan, Irak ve Suriye’deki varlığı İslam mezhepleri arasında barışı sağlamak için değil, kendi çıkarları içindir.”

Dünya İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Asamblesi genel sekreteri, Kuroş İnsan Hakları Bildirgesi ve Hamurabi Kanununa temasla, şöyle dedi: ”Fransa, İngiltere ve ABD için soru şu: Medeniyetimizin izleri sizin ülkenizden nasıl çıktı? Bu ülkeler milli servetimizi yağmalamak için Büyük İran’ı onlarca ülkeye, Osmanlı ve Hindistan’ı da birkaç ülkeye böldüler.”

Şehriyari, İslam ülkelerinin bazı liderlerinin Siyonist rejim İsrail ve ABD ile olan birlikteliklerine değinerek, “İslam ülkelerinin sermayesi neden bir Avrupa takımına harcansın? Aynısı medyada da geçerli, İslami kutsalları sürekli aşağılayan bazı uydu ağlarının ve siber uzay kanallarının arkasında kesinlikle ABD ve İngiltere var.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.