Şemhani: ABD’nin bölgeden çekilmesi öncelenmeli

  • 13 Ocak 2020
  • 1.149 kez görüntülendi.
Şemhani: ABD’nin bölgeden çekilmesi öncelenmeli

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani bugün Tahran’da Suriye Başbakanı İmad Hamis ile görüştü.

Görüşmede Şemhani, ABD’nin terörist güçlerinin varlığının Batı Asya’ya asla istikrar, huzur ve güvenlik getirmeyeceğini belirtti.

Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri, İran’ın ABD’nin Ayın el Esed üssüne füze yağdırarak, ABD’nin cinayetine ezici yanıt verdiğini ve bir kez daha asla kendi ulusal güvenliği ve çıkarlarından taviz vermeyeceğini kanıtladığını söyledi.

Şemhani, Kudüs Gücü Komutanı Korgeneral Kasım Süleymani ve silah arkadaşlarının kanının direniş cephesinin birlik ve beraberliğini daha da pekiştirdiğini ve bölge ve dünya milletlerinin ABD’ye karşı nefretine yol açtığını ifade ederek,  ABD’nin bölgeden tam çekilmesine vurgu yaptı.

Görüşmede Suriye Başbakanı Hamis de, İran İslam Cumhuriyeti’ne terörizmle mücadelede verdiği eşsiz yardımlarından dolayı teşekkür ederek, Şehit Korgeneral Süleymani’nin hedefinin ABD, Siyonist rejim ve sulta düzeninin zulmü karşısında mazlumları savunmak olduğunu ifade etti.

Hamis ayrıca, Tahran ile Şam’ın ilişkilerinin ekonomik ve ticari işbirliğinin geliştirilmesi suretiyle güçlenmesine vurgu yaptı./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.