Şemhani: İran’ın füze gücünün denetimi, söz konusu olamaz

  • 01 Aralık 2014
  • 832 kez görüntülendi.
Şemhani: İran’ın füze gücünün denetimi, söz konusu olamaz

İran İslam Cumhuriyeti Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Amiral Ali Şemhani, Tahran’da düzenlenen hava savunma kazanımları fuarını ziyaret ederken, gazetecilere yaptığı açıklamada, İran’ın füze menzilleri ve testlerinin tehditlere göre olduğunu ve konvansiyonel olmayan silahlara doğru hiçbir sapmanın olmadığını belirtti.

Hava savunma ve hedefleri tespit konusunda İran’ın olumlu ve yapıcı gelişmelere imza attığını ifade eden Amiral Şemhani, İran füze kabiliyetinin, nükleer gücü gibi öz güven sayesinde yerli olduğunu, nükleer sanayide olduğu gibi bu alanda da İran’ın barışçıl faaliyetler peşinde olduğunu kaydetti.
İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri, Hatemül-Enbiya (sa) hava savunma karargahının İran semasını, sivil uçuşlar için en güvenli sema haline getirecek kadar güvenli kıldığını sözlerine ekleyerek, bugün İran’a yönelik hiçbir askeri tehdidin söz konusu olmadığını, zira, herkes İran aleyhinde bir şey yaparsa, ağır bedel ödeyeceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.