Şemhani, Kürt yetkili ile görüşmesinde: Sınır güvenliği kırmızı çizgimizdir

  • 14 Ağustos 2016
  • 767 kez görüntülendi.
Şemhani, Kürt yetkili ile görüşmesinde: Sınır güvenliği kırmızı çizgimizdir

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Şemhani, IKBY İçişleri Bakanı ile görüşmesinde, sınır güvenliğini İran’ın kırmızı çizgisi olarak nitelendirdi.

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani’nin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi İçişleri Bakanı Kerim Sincari ile görüştüğü belirtildi.
Bu görüşmede, İran ve Irak’taki Kürt aşiretleri arasındaki dostane ilişkilerin geçmişine değinen Şemhani, “Bağdat hükümetinin stratejileri çerçevesinde İran’ın IKBY’ye verdiği destekler özellikle de zor durumlarda her zaman devam etmiştir” ifadesini kullandı.

İnklap karşıtı güçlerin son zamanlarda İran ve IKBY sınırında daha çok faaliyet gösterdiğini hatırlatan Ali Şemhani, “Bölge içi ve dışındaki istihbarat servisleri tarafından desteklenen bu terör örgütleri İran’ın güven ve istikrarını bozmaya çalışıyor. Sınırda kalıcı güvenlik kırmızı çizgimizdir. Sınırdaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. En ufak tehlikeye bile hiç tereddüt etmeden sert bir şekilde karşılık vereceğiz” diye vurguladı.

Kerim Sincari de bu görüşmede, siyasi, güvenlik ve ekonomik alanlarda İran’ın IKBY’ye verdiği destekten dolayı şükranlarını ileterek, “İran tarih boyunca bizim aramızda sadık ve emin bir dost olarak anılır olmuştur. İki halk arasında olan dostluk ve kardeşlik bağları değiştirilemez” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.