Şemhani: Müzakere ve mantık, İran’la tek teamül yolu.

  • 18 Mart 2015
  • 775 kez görüntülendi.
Şemhani: Müzakere ve mantık, İran’la tek teamül yolu.

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani, yaptırım ve askeri tehdidin, İran’ın barışçıl nükleer programının ilerlemesi üzerinde etkili olmadığını, İran’la tek teamül yolunun mantık ve müzakere olduğunu kaydetti.
Şehmani bugün, Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreter yardımcılarıyla yaptığı görüşmede, 5+1 grubunun İran’la anlaşmaya muhtaç olduğunu, uluslar arası kurallar çerçevesinde İran’ın nükleer haklarının tanınması, baskı ve tehdit gibi yanlış yöntemlerden vaz geçmekle, iyi anlaşmanın yapılabileceğini ifade etti.
Şemhani, İran’ın ortak eylem planı çerçevesinde bütün yükümlülüklerini yerine getirerek, iyi niyetini gösterdiğini, şimdi karşı tarafın bütün yaptırımları iptal etmekle pratikte kendi iradesini kanıtlaması gerektiğini belirtti.
İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri, İran’ın bölgenin en güçlü ve istikrarlı ülkesi olduğunu, bölge güvenliğinin de, terörizme karşı ciddi mücadelede İran’ın iyi niyeti ve bölge milletlerine terörist grupların faaliyetlerinden kaynaklanan tehlikeler karşısında acil desteği sonucunda olduğunu söyledi.
Şemhani, İran İslam Cumhuriyeti dış politikasının, komşu ülkeler başta olmak üzere dünya ülkeleriyle işbirliği ve teamülü güçlendirmeye dayalı olduğunu vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.