Şemhani: Terörizmin oluşum zemini ile mücadele edilmeli

  • 30 Ağustos 2016
  • 752 kez görüntülendi.
Şemhani: Terörizmin oluşum zemini ile mücadele edilmeli

İran İslam Cumhuriyeti Milli Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, bölgesel ve uluslararası düzeyde terörist gurupların oluşumuna neden eden sebepler ve bunların mali destekçileri ile mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

İRNA’nın bildirdiğine göre Tahran’da temaslarda bulunan Afganistan Dışişleri Bakanı Selahettin Rabbani ile görüşen Şemhani, iki ülke arasındaki ortak kültürel ve medeniyet ortaklıklarının işbirliği için bir çok potansiyel yarattığını belirterek ve bu potansiyellerin ekonomik, kültürel ve siyası alanlarda kullanılması gerektiğini bildirdi.

Bölgedeki güvenlik sorununa özellikle tekfirci ve terörist gurupların tehlikesine değinen Şemhani, bölgesel ve uluslararası düzeyde bu gurupların oluşumuna zemin hazırlayan düşünceler ve onların mali destekçileri ile mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

İslam ülkelerinin öncelikli konularının Siyonist rejim tehlikesi ve terörizm bahanesi ile ABD’nin askeri varlığı olduğunu belirten Şemhani, bu konuların IŞİD ile mücadelenin gölgesinde kalmaması gerektiğini vurguladı.

Afganistan’ın imarı için bir çok ülkenin taahhütlerini yerine getirmediğini ifade eden Şemhani, İran’ın her zaman Afganistan’a insani yardımlarına devam ettiğini söyledi.

Şemhani bölgesel konulardaki ekonominin canlanmasının terörist faaliyetlerin bu bölgelerde azalmasına ve iki ülkenin güvenliğinin artmasına sebep olacağını ifade etti.

Rabbani de İran’a ülkesine verdiği olumlu desteklerden dolayı teşekkür ederek, ülkesinin önceliğinin terörizm ve radikalizmle mücadelenin yanı sıra dost ve komşu ülkelerle ilişkilerini geliştirmek olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.