Şemhani: Zorbalığa karşı ülke haklarını korumanın tek yolu, misillemedir

  • 10 Haziran 2022
  • 285 kez görüntülendi.
Şemhani: Zorbalığa karşı ülke haklarını korumanın tek yolu, misillemedir

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi sekreteri zorbalığa karşı İran haklarını savunmanın tek yolunun misilleme olduğunu söyledi.

Çarşamba günü Yunanistan’da bir mahkeme, Amerika’ya Yunanistan kıyılarında bir İran petrol tankerinin petrol yükünün bir kısmına el koyma yetkisi veren ilk mahkeme kararını bozdu.
Atina’daki İran büyükelçiliği de Yunanistan Temyiz Mahkemesi’nin İran petrolüne el koyma kararının iptal edildiğine işaretle, kararın tam olarak uygulanmasından emin olana kadar söz konusu kararın iki ülke arasında yoğun istişarelerin gündeminde kalmaka devam edeceğini duyurdu.
Bu bağlamda İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi sekreteri Ali Şemhani, Yunanistan temyiz mahkemesinin İran petrolüne el konulmasını iptal kararı ardından Perşembe günü Twitter’da yaptığı açıklamada, şöyle yazdı: “İran’ın uygun ve muktedir tepkisi ardından Amerika’nın direktifi ile petrol tankerine illegal el konan Yunanistan’ın davranışındaki değişiklik, onlarca tecrübenin yanında,  ister BERCAM, ister Ajans’ta ve ister diğer alanlarda olsun, ülkenin zorbalıklara karşı tek savunma yolunun misilleme olduğunu gösterdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.