Sergei Ryabkov: İran’ın füze programı Uluslararası kanunları ihlal etmiyor

  • 12 Şubat 2019
  • 1.607 kez görüntülendi.
Sergei Ryabkov: İran’ın füze programı Uluslararası kanunları ihlal etmiyor

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı, İran’ın kendisini savunma hakkını vurgulayarak İran’ın füze programının uluslararası hukuku ihlal etmediğini söyledi.

el’Meyadin kanalının bildirdiğine göre, Rusya dışişleri bakan yardımcısı Sergei Ryabkov, İran ile Avrupa arasında mali mekanizma sistemi olarak bilinen Instex’e Rusya’nın katılmaya hazır olduğunu söyledi.

Amerikalılar son aylarda art arda İran’ın milli uzay füze programının 2231 sayılı Güvenlik Konseyi Kararını ihlal ettiğini iddia ederek İran aleyhinde yeni bir karalama kampanyasını yürürlüğe koyarlarken İranlı yetkililer ise İran’ın füze programında kimsenin dayatmasını kabul etmeyeceğini bildirmektedirler.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Amerika’nın İran’la ilgili olarak yalanlarına verdiği tepkide, ”Amerika’nın kanunsuz bir şekilde nükleer anlaşmadan çıktığını ve dünyada inzivada kaldığını ve İran aleyhinde başlattığı propaganda ile suçunu örtbas etmeye çalıştığını’ söyledi.

Avrupa Birliği dış siyaset sorumlusu Mogheri’nin ofisinden yapılan açıklamada da, İran’ın füze denemelerinin nükleer anlaşmaya aykırı olmadığına yer verildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.