Åžeriatmedari: Ä°ran açısından Batı’nın dayattığı tüm vahÅŸice yaptırımların kaldırıldığı bir anlaÅŸma, iyi bir anlaÅŸmadır…

  • 16 Åžubat 2015
  • 841 kez görüntülendi.
Åžeriatmedari: Ä°ran açısından Batı’nın dayattığı tüm vahÅŸice yaptırımların kaldırıldığı bir anlaÅŸma, iyi bir anlaÅŸmadır…

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Şeriatmedari, İran açısından Batı’nın dayattığı tüm vahşice yaptırımların kaldırıldığı bir anlaşmanın, iyi anlaşma sayıldığını belirtti.

Ä°ran’ın nükleer müzakerelerini deÄŸerlendiren Åžeriatmedari, Rehber Hamaney’in de belirttiÄŸi üzere, nükleer anlaÅŸmanın, imzalanabilecek bir anlaÅŸma olması ve içinde Ä°ran milletinin haklarının zedelenmemesi gerektiÄŸini belirtti.

Şeriatmedari, bu anlaşmanın İran’ın nükleer bilim ve teknoloji alanında ilerlemesine mani olmaması gerektiğini, İran açısından Batı’nın dayattığı tüm vahşice yaptırımların kaldırıldığı bir anlaşmanın, iyi anlaşma sayıldığını kaydetti.

Şeriatmedari, eğer böyle olmazsa, İran milletinin 22 Behmen zafer yürüyüşünde haykırdığı gibi her türlü baskı ve zorluğa karşı direneceğini ve inkılabını savunacağını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.