Şeriatmedari, İran ve Azerbaycan Cumhuriyeti arasında iktisadi işbirliğine vurgu yaptı

  • 14 Mart 2018
  • 1.188 kez görüntülendi.
Şeriatmedari, İran ve Azerbaycan Cumhuriyeti arasında iktisadi işbirliğine vurgu yaptı

İran sanayi, maden ve ticaret bakanı Muhammed Şeriatmedari, Azerbaycan Cumhuriyeti mevkidaşıyla görüşmesinde iki ülke arasında iktisadi işbirliğinin geliştirilmesinin daha çok işbirliği ve çabaya ihtiyaç olduğunu söyledi.

İRNA’nın haberine göre,  İran ve Azerbaycan Cumhuriyeti ortak komisyon çalışma grubunun oluşturulmasıyla iki ülkenin sanayi, maden ve ticaret gibi çeşitli alanlarda  potansiyelleri ortaya çıkarabileceğini belirterek, İran’ın Bakü yönetimiyle tercihli ticaret anlaşmasını imzalamaya hazır olduğunu söyledi.

Şeriatmedari, İran İhracat Fonu, Küçük Sanayi ve Sanayi Siteleri Kurumu, İran Sanayiyi Geliştirme Kurumu gibi kurum ve kuruluşların  Azerbaycan Cumhuriyetiyle işbirliğini geliştirmeye hazır olduğunu söyledi.

Azerbaycan Cumhuriyeti ekonomi bakanı da, sözkonusu görüşmede, iki ülke arasında  anlaşmanın hazırlanmakta olduğunu bildirirken, İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin Bakü’ye yapacağı ziyarette sözkonusu anlaşmanın imzalanması temennisini dile getirerek İran’la her alanda ilişkilerin geliştirilmesini  istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.