Şey Naim Kasım: Kudüs, Filistin’nin ebedi başkenti olarak kalacak

  • 14 Mart 2018
  • 1.129 kez görüntülendi.
Şey Naim Kasım: Kudüs, Filistin’nin ebedi başkenti olarak kalacak

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı, bu ülkede düzenlenen Uluslararası Filistin’e Geri Dönüş Toplantısı’nda ABD’nin bölgesel politikasını eleştirdi.

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre Lübnan’da gerçekleşen Uluslararası Filistin’e Geri Dönüş Toplantısı’nda konuşan Hizbullah Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, ABD’nin tüm kararlarına rağmen Kudüs Filistin devletinin ebedi başkenti olarak kalacaktır” dedi.

Şeyh Naim Kasım, ABD’nin bölgesel politikasını eleştirerek, “Bu devletin bölgede terörist devşirme, Yemen’e yönelik saldırılarda Suudi Arabistan’ı destekleme ve Bahreyn halkına baskı uygulama şeklindeki müdahalesi bölgemize zarar vermiştir” açıklamasını yaptı.

Şeyh Naim Kasım, şöyle devam etti: ABD’nin bölgedeki sorunlar için hiçbir çözümü yok. Bu yüzden onların bölgedeki cinayetlerine odaklanmamız gerekir.

“İsrail ile ilişkilerini normalleştiren ülkeler halkını yönetme hakkına sahip değildir” ifadesini kullanan Şeyh Naim Kasım, “Silahlı direniş dışında Filistinlilerin geri dönüşü için herhangi bir çözüm bulunmamaktadır” değerlendirmesini yaptı.

Kudüs müftüsü Muhammed Hüseyin de bu konferans’ta yaptığı konuşmada, Kudüs’ün siyonistlerin en kötü saldırılarına maruz kaldığını ve siyonist işgalcilerin bu kutsal İslam beldesinin kimliğini yok etmeye çalıştıklarını bildirdi.

İsmail Heniyye de konferansa video konferans aracılığı ile katılarak, ABD başkanı Donald Trump’ın Kudüs kararı hakkında İslam aleminin ortak bir strateji ile karşılık vermeleri gerektiğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.