Şeyh Abdulmehdi Elkerbelai: Iraklı Siyasi Gruplar, ABD Planına Karşı Dik Durmalılar

  • 02 Mayıs 2015
  • 973 kez görüntülendi.
Şeyh Abdulmehdi Elkerbelai: Iraklı Siyasi Gruplar, ABD Planına Karşı Dik Durmalılar

Ayetullah Sistani’nin temsilcisi Amerikan kongresinin Sünni ve kürt peşmerge güçlerinin Irak merkezi hükümetinin salahiyetleri dışında silahlandırılması yönündeki planına muhalif olduğunu bildirdi.

Irak Elsumeriye haber ajansının verdiği haberde, Ayetullah Sistani’nin temsilcisi Şeyh Abdulmehdi Elkerbelai Amerikan kongresinin Irakla ilgili planına muhalefetini bildirirken, benzer planların kabul edilemez olduğunu Iraktaki siyasi grupların Amerikan ürünü planlarına karşı dik durmaları gerektiğini belirtti.

Şeyh Abdulmehdi Elkerbelai kutsal Kerbela kentinde düzenlenen Cuma namazı hutbelerinde okuduğu hutbelerde, terörizm ve IŞİD ile mücadele ve savaş için Iraklılara verilen yabancı yardımların Irakın hakimiyeti ve ülkenin toprak bütünlüğüne darbe indirmemesi zaruretine vurgu yaptı.

Irak parlamentosu dış ilişkiler komisyonu da Amerikan kongresinin Irakla ilgili karar taslağını reddederek, Amerikanın Sünni ve peşmerge güçlerinin silahlandırılması yönündeki girişiminin Irak hükümetinin izni dışında olduğunu, Irak halkına güvenilir bir mesaj sayılmadığını ve Irakın milli hakimiyetine ters düştüğünü söyledi.
Bilindiği üzere Çarşamba günü Iraklı Kürtler ve Sünnilerin doğrudan desteklenmesi yönünde Amerika kongresine onaylanmak üzere bir plan sunuldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.