Şeyh Gabalan: Müslümanlar, İslam ümmetinin düşmanlarına karşı İran’ın yanında yer almalı

  • 04 Şubat 2017
  • 1.195 kez görüntülendi.
Şeyh Gabalan: Müslümanlar, İslam ümmetinin düşmanlarına karşı İran’ın yanında yer almalı

Şeyh Gabalan, İran İslam Cumhuriyetinin dünya müslümanları için güçlü bir kale ve İslam’ın savunucusu olduğunu bildirerek, dünya müslümanlarının İslam ümmeti düşmanlarına karşı mukabele etme konusunda İran’ın yanında yer alması gerektiğini bildirdi.

İRNA’nın verdiği habere göre dün Beyrut’ta İran Dil ve Edebiyat Akademisi Başkanı Gulam Ali Haddad ile görüşmesinde konuşan Lübnan müslümanları Yüksek Meclisi Başkan Vekili Şeyh Abdul Emir Gabalan, İran’ın İslami öğreti ve mirasın korunması yönünde direniş ve itidal ilkesine bağlı kaldığını ve bu yönde Allah Resulü (saav) ve Ehli Beyt’in düsturlarını yerine getirdiğini bildirdi.

İslam İnkılabının 38. Yıl dönümü dolayısıyla İslam İnkılabı Rehberi, İran Cumhurbaşkanı, hükümeti ve halkına tebriklerini de bildiren Lübnan müslümanları Yüksek Meclisi Başkan Vekili,, muhtelif komplo ve fitnelerle karşı karşıya bulunan İran islam cumhuriyetinin her zaman başarılı olmasının kendi en büyük arzuları olduğunu söyledi.

Haddad Adil de bu görüşme sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei tarafından Lübnan devleti, hükümeti, halkı, dini ve siyasi liderleri ve yetkilileri için sevgi mesajı getirdiğini bildirerek Lübnan halkı ve devletinin tüm alanlarda üstün bir başarı ve ilerleme kaydetmesini arzuladıklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.