Şeyh Hamud: İmam Humeyni yeni bir söylemi gündeme getirdi

  • 04 Haziran 2021
  • 1.297 kez görüntülendi.
Şeyh Hamud: İmam Humeyni yeni bir söylemi gündeme getirdi

Uluslararası Lübnan Direnişi Ulema Birliği Başkanı Şeyh Mahir Hamud, İmam Humeyni -ks- İran’da İslami hareketi başlattığı ilk günden itibaren başta Filistin meselesi olmak üzere, İslam dünyasının meselelerine özel ilgi gösterdiğini vurguladı.

Uluslararası Lübnan Direnişi Ulema Birliği Başkanı Şeyh Mahir Hamud, İran İslam inkılabının büyük önderi İmam Humeyni -ks- İslam dünyasında başta Filistin, Kudüs kurtuluşu ve İsrail’in zevali olmak üzere, üzerinde mutabık olduğumuz konuların temelinde yeni bir söylem başlattığını belirtti

Şeyh Hamud, siyonist rejim İsrail elebaşıları, İran İslam inkılabından yüzyılın depremi şeklinde söz ettikleri zaman, seyrek sayıda kişi bu inkılabın gelecekte bölgesel gelişmelerin üzerinde ne denli derin etkisi olacağını anladığını, Batı ve İsrail’de istihbarat ve güvenlik merkezlerinin İran İslam inkılabıyla ilgili uyarılarından en çok bu inkılabın bölge ülkeleri başta olmak üzere, başka ülkelerin siyasi kültürünü etkileyeceği algılandığını ifade etti.

Şeyh Hamud şöyle devam etti:

Batılı devletler İslam inkılabı kavramlarının ardında ve bu inkılabı başlatanların başında güçlü bir lider olduğunu, bu lider işini ve yolunu ve siyasi süreçleri çok iyi bildiğini ve İran milletinin birleştiği nokta olduğunu çok iyi biliyordu. Şimdi de 42 yılın ardından İran’ın Filistin meselesi hakkında öncelikleri değişmediği ve her daim Filistin hamisi olduğu ve bu konuda gelişmelerden, iktisadi şartlardan, krizlerden, yaptırımlardan veya başka meselelerden etkilenmediği anlaşılıyor. İran İslam Cumhuriyeti her daim Filistin yolunda sarf edilen samimi çabaların birlik ekseni ve yine İslam ümmetinin küresel istikbarla mücadelede ümmetin vahdet ekseni olmuş ve olmaya da devam edecektir.

Şeyh Hamud, bugün direnişin haykırış sesi yüksek ve ilahi vaat, özellikle direnişin yenilmez olduğunu ortaya koyan Kudüs Kılıcı savaşından sonra yakın olduğu anlaşıldığını vurguladı.

İran’da 4 Haziran Cuma günü, İran İslam Cumhuriyeti nizamının büyük kurucusu İmam Humeyni’nin -ks- 32. vefat yıl dönümüdür.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.