Şeyh Hüseyin el-Dihi: Şeyh İsa Kasım bizim kırmızı çizgimizdir

  • 01 Mart 2017
  • 1.513 kez görüntülendi.
Şeyh Hüseyin el-Dihi: Şeyh İsa Kasım bizim kırmızı çizgimizdir

Bahreyn Al Vefak Cemiyeti Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Hüseyin el-Dihi, Şeyh İsa Kasım’ın masum Bahreyn halkının meşru haklarını savunduğunu hatırlatarak, “Büyük Şii Lider Şeyh İsa Kasım bizim kırmızı çizgimizdir. Ona karşı uygulanacak herhangi bir girişimin arkasından gelen tepkiler Bahreyn sınırlarını bile aşabilecektir” ifadesini kullandı.

Bahreyn Al Vefak Cemiyeti Genel Sekreter Yardımcısı twitter hesabından paylaştığı mesajda, “Şeyh İsa Kasım’a karşı uygulanacak her türlü girişim, Bahreyn’i belirsiz bir yola sürükleyebilir. O zaman pişmanlığın bile yararı olmayacaktır” değerlendirmelerinde bulundu.

Şeyh Hüseyin el-Dihi, uluslararası topluma hitap ederek, “Günümüzde Al Halife’nin Bahreyn halkına yönelik uyguladığı baskılarından bilginiz var. O yüzden sizler de sorumluluk sahibisiniz. Cinayetlerin durdurulması için tepki göstermelisiniz. İfade özgürlüğüne uymak asil bir davranıştır” açıklamalarında bulundu.

Diğer Bahreynli partilere de hitap eden Şeyh Hüseyin el-Dihi, “Sizlerden de Rejim’in şiddet ve zulümlerine karşı net ve açık bir tutum sergilemenizi talep ediyorum” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.