Şeyh İkrime Sabri: “İşgal Rejimi Müslümanlara Ait Tarihi Eserlere Savaş Açtı”

  • 25 Şubat 2016
  • 706 kez görüntülendi.
Şeyh İkrime Sabri: “İşgal Rejimi Müslümanlara Ait Tarihi Eserlere Savaş Açtı”

Kudüs’teki Yüksek İslami Heyet Başkanı Şeyh İkrime Sabri, Mescid-i Aksa’nın güneyindeki Emevi Sarayları’na yönelik ihlallerini sürdüren işgal rejiminin Müslümanlara ait tarihi eserlere savaş açtığını söyledi.

Şeyh İkrime Sabri, Quds Press Haber Ajansı’na dün (24 Şubat Çarşamba) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal rejiminin Mescid-i Aksa’yı hedef alan ihlallerini sürdürdüğünü ve İslami eserlerin tahrip olmasını istediğini ifade etti.

Yahudi yerleşimci gruplar Emevi Sarayları bölgesini dün sabah saatlerinde düzenledikleri etkinlik için platforma dönüştürmüştü.

Yerleşimciler, önceki gün de İslami Vakıflar Dairesi’nin tüm itirazlarına rağmen bölgede film çekimi yapmıştı.

İşgalcilerin Emevi Sarayları’na ait bazı taşları çalarak kendilerine ait tarihi eserler olduğunu iddia ettiklerini bildiren Şeyh İkrime Sabri, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’nın güneyindeki dış duvarını film çekimi ve festival için kullandıklarını söyledi.

Sabri, işgalcilerin bu şekilde Mescid-i Aksa başta olmak üzere İslami eserlerin saygınlığını çiğnediklerini ve bunun kutsal değerlere, tarihe ve İslam kültür mirasına açıkça saldırı anlamına geldiğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.