Şeyh İsa Kasım, Bahreyn’den Çıkmayı Reddetti

  • 26 Haziran 2016
  • 898 kez görüntülendi.
Şeyh İsa Kasım, Bahreyn’den Çıkmayı Reddetti

Bahreyn Halk Kıyamı liderlerinden Şeyh İsa Kasım, ülkeyi terk etmeyi reddederek, kendi vatanından çıkmayacağını bildirdi.

Bahreynli müslümanların  lideri Şeyh İsa Kasım, ülkeyi terk etmesi konusunda Bahreyn yönetimi tarafından teklif edilen aracı olayına kesinlikle karşı olduğunu ve ülkeyi terk etmeyeceğini bildirdi.

Bahreyn yönetimi, ülkede muhalifleri sindirmek ve toplumun nüfus yapısını değiştirmek amacıyla bu ülkenin tanınmış önemli din alimlerinden Şeyh İsa Kasım’ı vatandaşlıktan atarak, ülkeden çıkarma kararı almış, ancak Alı Halife yönetiminin bu kararı gerek ülke içinde ve gerekse dünyada geniş tepki görmüş bulunmaktadır.

Despot Bahreyn yönetiminin bu kararını insan haklarının resmen ihlali niteleyen Bahreyn halkı, ülkenin muhtelif bölgelerinde başlattıkları eylemler Şeyh İsa Kasım’a geniş destek vererek, hükümetten kendi kararını gözden geçirmesini ve reformlar meselesine ağırlık vermesini ve halkın istediği yönetim sistemine geçilmesini istemiş ve bu eylemlerini halen başta, Şeyh İsa Kasım’ın doğduğu şehir olan ed’Derraz olmak üzere ülkenin muhtelif şehir ve kasabalarında sürdürmekteler.

Bahreyn haber kaynakları, başkent Mename’nin ed’Derraz bölgesinde evi bulunan Şeyh İsa Kasım’a yönelik desteklerin artmasından dolayı Bahreyn güvenlik güçlerinin şiddet yanlısı girişimlerinin arttığı ve ed’Derraz bölgesine girişlere engel koyduğunu bildirirlerken, bölgede giriş ve çıkışları çok sıkı kontrol ettiği belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.