Şeyh İsa Kasım: Herzog’un uğursuz adımıyla Bahreyn topraklarını kirletmek ayıptır

  • 05 Aralık 2022
  • 71 kez görüntülendi.
Şeyh İsa Kasım: Herzog’un uğursuz adımıyla Bahreyn topraklarını kirletmek ayıptır

Bahreyn devriminin ruhani lideri Şeyh İsa Kasım, Siyonist rejim başkanı İshak Herzog’un Manama’ya yaptığı ziyarete tweetiyle tepki gösterdi.
Şeyh İsa Kasım, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirmek ihanettir ve Bahreyn topraklarının Siyonist rejim başkanının uğursuz adımlarıyla kirletilmesi, milletimizin onurunun kaldıramayacağı bir rezalettir.”
Ayrıca şöyle vurguladı: “Gururlu milletimizin sözleri ve eylemleri şu şekilde ifade etmektedir: Siyonist rejim başkanının varlığıyla iman ve haysiyet yurdunu kirletmemek, çünkü o saldırgan ve kin dolu bir düşmandır.”
Şeyh İsa Kasım geçtiğimiz günlerde İslam ve Arap milletlerini Müslümanların tüm değerlerini, çıkarlarını ve varlıklarını hedef alan Siyonist rejime karşı düşmanlıklarını artırmaya çağırdı.
Bahreyn halkı bu sırada Siyonist rejim başkanına karşı sokaklarda “Ülkemizden defolun!”, “İsrail kahrolsun!”, “İshak Herzog kaybol!”, “İsrail devrilmeli!”, “İsrail teröristtir!” “Amerika devrilmeli!” sloganları attılar.
Siyonist kaynaklar, İshak Herzog’un Bahreyn Kralı Hamd bin Isa’nın davetlisi olarak 4 Aralık’ta (yarın, Pazar) Manama’yı ziyaret etmeyi planladığını duyurdu.
Siyonist rejimin Kanal 13’ü, İshak Herzog’un bu ziyareti sırasında Manama’da Bahreyn Kralı, ülkenin üst düzey yetkilileri ve Yahudi azınlığın temsilcileriyle görüşeceğini bildirdi.
Bahreynliler, diğer ülkelerin içişlerine müdahalesine ve varlığına karşı çıkıyor. Bu müdahalelerin başında Bahreyn politika sahnesinde Siyonist rejimin varlığını sayabiliriz. Bahreyn liderlerinin Suud Hanedanı ile ilişkileri ve dostluğu, Siyonist rejimin Bahreyn’deki varlığının temelini oluşturuyor.Uzmanlara göre bu eylem İslam dünyası için bir tehlike ve ona ihanettir.
BAE ve Bahreyn’in Siyonist rejimle ilişkilerinin normalleşmesinden yaklaşık iki yıl sonra yapılan bir ankete göre, Bahreynlilerin %80’den fazlası Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesine karşı olduğunu belirtti.
Siyonist rejim, “Donald Trump” liderliğindeki eski ABD yönetiminin arabuluculuğuyla Eylül 2020’de BAE ve Bahreyn ile ilişkilerin normalleştirilmesine ilişkin bir anlaşma imzaladı. Ayrıca bu rejim, Fas ve Sudan ile 2020 yılı sonuna kadar normalleşme anlaşması imzaladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.