Şeyh İsa Kasım’ın Son Durumundan Haber Alınamıyor

  • 12 Haziran 2017
  • 1.172 kez görüntülendi.
Şeyh İsa Kasım’ın Son Durumundan Haber Alınamıyor

Yaklaşık 20 gündür Şeyh İsa Kasım’ın evinin bulunduğu ed-Doraz bölgesi, Al-i Halife rejimi askerlerince kuşatma altında tutulurken, Şeyh İsa Kasım’ın son durumundan haber alınamıyor.

İRNA’nın haberine göre, alimlerin çağrısı üzerine Bahreynliler, Şeyh İsa Kasım’a yönelik zorunlu ikameti, ed-Doraz’a yönelik kuşatmayı ve Bahreyn’deki tutuklama haberlerinin gizli tutulmasını protesto etmek için dün gece de sokaklara indiler.

Eylemciler, barışçıl gösterilere katılan bazı Bahreynli gençler hakkındaki idam kararları ve başkaları için verilen hapis cezalarına itiraz ederek, Al-i halife rejimi aleyhinde sloganlar attılar.

Geçtiğimiz gecelerde Manama’da düzenlenen gösterilerin Al-i Halife rejimi askerlerince şiddetli şekilde bastırılmasının ardından, daha da öfkelenen Bareynliler bu kez “Kerzegan” bölgesinde otomobil lastiklerini yakarak, yolları kapattılar.

Bahreyn’in Sitre, Ebu Siba, el-Maamir, Demistan, el-Aker, Sinabs, el-Malikiye ve el-Makşaa bölgelerinde de onlarca Bahreynli rejim güçlerince kurşunla vurularak, yaralandılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.