Şeyh Naim Kasım: İmam Humeyni İran’ı Bağımlı Bir Ülkeden Gelişmiş Bir Ülke Haline Getirdi

  • 04 Haziran 2018
  • 1.325 kez görüntülendi.
Şeyh Naim Kasım: İmam Humeyni İran’ı Bağımlı Bir Ülkeden Gelişmiş Bir Ülke Haline Getirdi

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı, İmam Humeyni’nin (r.a) İslam inkılabıyla, İran’ı bağımlı bir ülkeden bütün alanlarda gelişmiş bir ülke haline getirdiğini açıkladı.

Beyrut’taki İran Büyükelçiliğinde İmam Humeyni’nin (r.a) vefatının yirmi dokuzuncu yıl dönümü merasimi düzenlendi.

Bu merasime, Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Lübnan Yüksek Şii Konseyi Başkanı Abdül Emir Kaplan, Filistin Büyükelçisi Eşref Dabur, Direniş Alimleri Birliği Başkanı Şeyh Mahir Hammud, Suriye Büyükelçisi Ali Abdülkerim ve Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri’yi temsilen Eyüp Hamid katıldı.

Şeyh Naim Kasım bu merasimde şunları söyledi: ‘İmam Humeyni (r.a) İran’ı bağımlı bir ülkeden bütün alanlarda gelişmiş bir ülke haline getirdi. Eğer Kudüs serbest bırakılırsa dünya ve insan özgür olacaktır ve bu nedenle İmam Humeyni (ra) Dünya Kudüs gününün evrensel olduğunu söylemiştir.

İranlılar her zaman nükleer faaliyetlerinin barışçıl ve amacının enerji üretmek olduğunu vurguladılar ve Nükleer Anlaşma da kendi döneminde İran’ın nükleer bomba üretmediğini kanıtladı. Amerikalılar her zaman İran’ın kendini ve bölge halkını savunamayan zayıf bir ülke olmasını istiyorlar ve onlar İsrail’i yenebilecek olan İran’dan korkuyorlar.

Hizbullah’ın Lübnan’daki zaferleri Lübnan için halis bir kazançtır. Düşmanlar bugün dehşete kapılmış, Hizbullah’ın Amerika’nın bölgedeki planlarını yenebileceğini kabul etmemektedir. Hizbullah bu gün bütün kin tutanların isteğine rağmen sağlam bir şekilde ayaktadır.’

Bu merasimde ayrıca, İran Büyükelçisi Ahmed Hüseyni, Şeyh Kaplan, Eyüp Hamit ve Direniş Alimleri Birliği Başkanı Şeyh Mahir Hammud da konuşma yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.