Şeyh Naim Kasım: İslam dünyası, Hizbullah’ı örnek edinmeli

  • 06 Aralık 2017
  • 1.027 kez görüntülendi.
Şeyh Naim Kasım: İslam dünyası, Hizbullah’ı örnek edinmeli

Lübnan Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, İslam dünyasının kısa bir sürede direniş modelini sunmayı başaran Hizbullah’ı örnek edinmesi gerektiğine vurgu yaptı.

İRİB Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Uluslararası İslami Vahdet Konferansı’nda yaptığı konuşmada, Müslümanlar arasında birlik zarureti ve modern İslam medeniyetinin kurulmasına vurgu yaparak, bu bu medeniyetin özel İslam öğretileri temelinde kurulması ve insanların gündelik yaşamında uygulanması gerektiğini ifade etti.

Şeyh Kasım sözlerinin devamında İran İslam Cumhuriyeti’ni bir başarılı İslam ülkesi modeli olarak niteledi, İran İslam Cumhuriyeti’nin başarılı tecrübelerinin İslam medeniyeti için genelleştirilebileceğini vurguladı.

Türkiye Diyanet İşleri Eski Başkanı Mehmet Görmez de  Tahran’da düzenlenen Uluslararası İslami Vahdet Konferansı’nda yaptığı konuşmada, İslam dini ve medeniyetinin en zor dönemlerinden birini yaşamakta olduğunu belirterek, bu dönemi geride bırakmak için İslam ümmetinin birlik ve bütünlüğünün korunmasının şart olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.