Şeyh Naim Kasım: İzzet ve Kerametin anlamını İmam Humeyni Lübnanlılara öğretti

  • 03 Haziran 2017
  • 1.136 kez görüntülendi.
Şeyh Naim Kasım: İzzet ve Kerametin anlamını İmam Humeyni Lübnanlılara öğretti

Lübnan Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, İran İslam Cumhuriyetinin Kurucusu rahmetli İmam Humeyni’nin görüş ve yolunun Lübnan direnişinin şekillenmesindeki olumlu rolüne işaretle, keramet ve izzeti rahmetli İmam Humeyni’nin Lübnanlılara öğrettiğini belirtti.

İRNA’nın verdiği haberde, Şeyh İsa Kasım Cuma günü İmam Humeyni’nin 28. vefat yıldönümü münasebetiyle İran’ın Lübnan elçiliğinde düzenlenen anma merasimde yaptığı konuşmada, İmam Humeyni’nin istiklal ve bağımsızlık konusunda bölgede büyük bir değişim ve hareket oluşturduğunu belirtti.

Şeyh Naim Kasım konuşmasında, İmam Humeyni’nin Lübnanlılara din yolunda bağımsızlık kazardırarak, direniş yönünde teşvik ettiğini belirtti ve o büyük şahsiyetin Lübnanlıların topraklarının işgalden kurtarılmasına destek verdiğini kaydetti.

Lübnan Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı konuşmasında ayrıca, rahmetli imam Humeyni’nin biri dünyaperest yöneticiler ve diğeri yüzlerine din maskesi takan yanlış ve hatalı iddialarda bulunan ulema olmak üzere iki grubu rüsva ettiğini belirtti.

Kasım, bugün bu iki grubun Yemen olaylarında sahnede olduklarına dikkat çekerek, Kabe’nin yakınında bulunmak ve de milyonlarca Kur’an-ı Kerim nüshası bastırıp dağıtmanın Suudi rejiminin Yemen’in masum halkına yönelik cinayetlerini telafi edemeyeceğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.