Şeyh Naim Kasım: Mezhepler arası yakınlaşma Amerika ve İsrail planlarını bozar

  • 01 Nisan 2021
  • 366 kez görüntülendi.
Şeyh Naim Kasım: Mezhepler arası yakınlaşma Amerika ve İsrail planlarını bozar

Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreter yardımcısı İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu başkanı Hamid Şehriyari ile dün yaptğı görüşmede, İslam mezhepleri arasında yakınlaşmanın Amerika ve İsrail’in, İslam ülkelerini parçalamak ve dini ve etnik meselelere dayanan savaşların başlamasına dair planlarını etkisizleştirdiğini belirtti.

Şeyh Naim Kasım dün İran kültürel ataşesi Abbas Hamyar ve beraberindeki heyetin de katıldığı toplantıda, İslami mezhepleri yakınlaştırma hareket, tefrika oluşturanlar, tekfiriler ve kültürel ile meydan terörizmine karşı mücadeleden kesin ve etkili bir karşılık olduğunu söyledi.

Şeyh Naim Kasım bu hareketin, Müslüman ülkelerin parçalanması ve fırkacılık ile mezhep anlaşmazlıklara dayalı savaşların başlatılmasına dair Amerika ve İsrail planlarını başarısız kıldığını belirtti.

Kazım ayrıca Filistin kurtuluş cephesinde kalacakları, boyun eğmeyi kabul etmediklerini ve Lübnan bağımsızlığını savunduklarını ifade ederek, bugün ülkenin sosyal ve ekonomik sorunlarından kurtulması için ihlaslı kişilerden oluşan bir hükümet kurmaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.