Şeyh Naim Kasım: Suriye Batı’nın saplandığı bataklığa dönüşmüştür/Şii-Sünni ihtilafı yoktur

  • 28 Aralık 2015
  • 885 kez görüntülendi.
Şeyh Naim Kasım: Suriye Batı’nın saplandığı bataklığa dönüşmüştür/Şii-Sünni ihtilafı yoktur

Hizbullah Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, MHA’ya verdiği mülakatta, “Suriye Batı’nın saplandığı bataklığa dönüşmüştür” dedi.

İslami Vahdet Konferansı’na katılmak amacıyla Tahran’a giden Şeyh Naim Kasım, Mehr Haber Ajansı’na verdiği mülakatta Batı tarafından desteklenen terör örgütlerinin yenilgiye uğradığını belirtti.

Şayh Naim Kasım, “Direniş eksenini oluşturan ülkelerin maslahatı Amerikan eksene karşı çıkmaktır. Bu ülkelerin hiçbirisi tek başına kendisi ve Direniş’i savunamaz. Dolayısıyla sözü edilen ülkeler bütün dünyadan bir araya gelen ve Amerika ile Batı’nın verdiği finansal ve silah desteğinin yanı sıra Suudi Arabistan, Katar, Ürdün ve Türkiye gibi bölge ülkeleri tarafından doğrudan desteklenen tekfirci grupların tehlikesini gidermek için el ele yürümelidir” açıklamasında bulundu.

Şii ve Sünni arasında ihtilaf yoktur

Naim Kasım, “Bu büyük tehlike böyle bir direniş ekseni oluşturulmadan giderilmez. Allah’ın iltifatıyla alınan haberler tekfircilerin yenilgiye uğradığını ve Batı-Siyonizm planı’nın gerçekleşmediğini gösteriyor. Çünkü mustekbirler cephesinin amacı birkaç ay içerisinde Suriye’yi yenmekti, lakin Suriye 5 yıdır direnişine devam ediyor ve Batı’nın saplandığı bir bataklığa dönüşmüştür. Dolayısıyla direniş ekseni üyeleri arasında birliğin devam etmesi gerek bölge gerekse de bu üye ülkeler için yararlıdır” şeklinde konuştu.

Hizbullah Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı, terör örgütleri ve Batı istihbarat birimlerinin müslümanlar arasında ihtilaf çıkarmak için oynadığı role işaret ederek, “Mezhep çatışmalarının temel nedeni mevcut ihtilafların üzerinde yoğunlaşmakla Şii ve Sünni arasında ayrımcılık yapmaktır. Aslına bakarsak arka perdede yer alan siyasi ihtilafları mezhebe bağlıyorlar. Halbuki Şii ve Sünni arasında hiçbir ihtilaf sözkonusu değildir” dedi.

Suudi Arabistan ihtilafların temel nedeni

Naim Kasım, “Bu ihtilafların nedeni Suudi Arabistan’dır. Al Suud Irak, Suriye ve Yemen’i kendi egemenliği altına almak istiyor. Bunun Şii ve Sünni ile ne alakası var? Bu bir sultacılıktır. Genelikle Amerika bölgeye kendi egemenliğini dayatmak istediğinde bir mustekbir ve İsrail ise bir işgalci güç olarak bu tür girişimlerde bulunur. Dolayısıyla Şii ve Sünni arasında ihtilaf yoktur ve mezhep Amerika ve İsrail tarafından kullanılan bir siyasi araçtır” diye söyledi.

Vahabi inancını benimeseyen az sayıda bir kesimin diğer müslümanları tekfir ettiğine değinen Şeyh Naim Kasım, tekfircilerin sadece Şiiler değil, bütün İslam dünyası için büyük bir sorun olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.