Şeyh Nebil Kavuk: Şehit Süleymani’nin kanı ABD güçlerin bölgeden çekilmesini sağlayacak

  • 15 Ocak 2020
  • 777 kez görüntülendi.
Şeyh Nebil Kavuk: Şehit Süleymani’nin kanı ABD güçlerin bölgeden çekilmesini sağlayacak

Lübnan Hizbullah hareketi merkez şurası üyesi Nebil Kavuk, ‘Şehit Süleymani’nin kanının ABD güçlerinin bölgeden çekilmesine yol açacağını ve artık Amerika’nın bölgenin geleceğinde yerinin olmayacağını’ söyledi.

Lübnan el’Ahd sitesine göre, Kavuk, Lübnan’ın güneyinde şehit Süleymani için düzenlenen anma merasiminde yaptığı konuşmada, ‘İran, Amerika’nın üslerini vurmak suretiyle dünya emperyalizminin başı ve siyonist İsrail’in hamisi olan bu soytarı devlete ağır ceza vermiştir’ dedi.

Nebil Kavuk, İran’ın ABD üslerine füze saldırısı girişiminin Amerika’nın Irak ve bölgeden çekilmesiyle sonuçlanacağını söyledi.

Amerika’nın 3 ocak tarihinde Bağdat havalimanı etrafında general Süleymani’yi hedef alan terörist saldırısında Süleymani ve Haşdi Şabi kurumu başkan yardımcısı el’Mühendis dahil toplam 10 kişi şehit olmuştu.

Bunun ardından İran İslam Cumhuriyeti de, 8 ocak tarihinde Amerika’nın Irak’taki el’Esed üssüne füze saldırısı düzenleyerek şehit Süleymani’nin intikamının alındığını ve bunun yeterli olmadığını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.