Şeyh Nemr’in Gözaltına Alınışının Üçüncü Yılı Münasebetiyle el-Avamiye şehri aktivistleri üç günlük açlık grevi başlattı

  • 12 Haziran 2015
  • 830 kez görüntülendi.
Şeyh Nemr’in Gözaltına Alınışının Üçüncü Yılı Münasebetiyle el-Avamiye şehri aktivistleri üç günlük açlık grevi başlattı

Şeyh Nemr’in gözaltına alınışının üçüncü yılı münasebetiyle el-Avamiye şehri aktivistleri üç günlük açlık grevi başlattılar. Dün (Perşembe) başlayan grev yarın sona erecek.

Aktivistler el-Avamiye şehrindeki Kerbela meydanında bir araya geldiler.

Özellikle son olarak vuku bulan Kudih ve ed-Demmam hadiseleriyle birlikte Arabistan’ın eş-Şarkiyye bölgesinde siyasal ıslahatın sembolü haline gelen Şeyh Nemr’in önemi daha çok arttı. Eş-Şarkiyya bölgesinde yaşayan müslümanlar Şeyh Nemr’i mezhepçilik ve şiddete karşı mücadelenin en güçlü sesi olarak görüyor.

Arabistanlı Müslümanlar, son olarak vuku bulan patlama olaylarından Suud yönetiminin sorumlu olduğuna inanmaktadır.

Arabistan’ın saygın âlimlerinden olan Şeyh Nemr, Suud yönetiminin camilerdeki hatiplere yönelik çifte standartlı tutumunu ortaya koydu. O, yönetimin vahdet aleyhinde kamuoyu oluşturan hatipleri teşvik ettiğini ve Arabistan toplumunu kaynaştırmak ve Müslümanları birbirine yakınlaştırmak yönünde konuşmalar yapan hatipleri ise derdest ettiğini ortaya koydu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.