Şeyh Zakzaki: İslam Cumhuriyeti Müslümanlar için bir modeldir

  • 12 Ekim 2022
  • 190 kez görüntülendi.
Şeyh Zakzaki: İslam Cumhuriyeti Müslümanlar için bir modeldir

Nijerya İslami Hareketi lideri Şeyh İbrahim Zakzaki, başta Müslümanlar olmak üzere ülkelerin İran İslam Devrimi örneğini takip ettiğini belirterek, Suudi Arabistan’ın ABD ve İngiltere adına Nijeryalı Şiilere karşı hareket ettiğini vurguladı.

Fars haber ajansına göre, Şeyh İbrahim Zakzaki, El’Alem kanalına verdiği demeçte, bu ülkedeki Şii hareketinden, Suudi Arabistan’ın ve özellikle Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Salman’ın onlara karşı oynadığı role atıfta bulunarak,  İran İslam Cumhuriyeti’nin Şiilere ve dünyanın mazlumlarına, özellikle Nijerya’da müslümanlara yönelik desteğine karşı hareket ettiğini söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti’nde hükümet ve halkın birlik içinde olduğunu belirten Zakzaki, “İran hükümeti ve halkı, Nijerya’da Şiileri  desteklemek için elinden gelen her şeyi yapıyor.” dedi.

Zakzaki, Suudi Arabistan’ın Nijerya’daki Müslümanların öldürülmesindeki rolüyle ilgili olarak şunları söyledi: New York Times ile yaptığı bir konuşmada Suudi Arabistan Veliaht Prensi tehditkar bir tonda Afrika’da Hizbullah’a benzer bir hareketi bastırdıklarını ve bu hareketin lideri Zakzaki’nin İran’dakine benzer bir İslami hükümet kurmasını engellediler.”

Zakzaki, 2015 yılında Nijeryalı yetkililer tarafından Ehl-i Beyt takipçilerine yönelik Zaria katliamının Washington ve Londra’dan gelen yabancı emirlerle gerçekleştiğini ve buna Riyad’ın da katıldığını vurguladı.

Nijerya İslami Hareketi lideri, hareketin bu davayı Londra Müslüman Hakları Derneği’nin Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne yaptığı bir şikayetle takip ettiğini de vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.