Şeyh Zakzaki İslam Uğruna Kendini Feda Etmekten Çekinmedi

  • 01 Ocak 2020
  • 9.112 kez görüntülendi.
Şeyh Zakzaki İslam Uğruna Kendini Feda Etmekten Çekinmedi
 Pakistan Müslüman Birliği Partisi sözcüsü, Şeyh Zakzaki’nin Nijerya’nın Kaduna hapishanesindeki sağlığının kötü durumu konusunda endişelerini dile getirdi.
Pakistan Müslüman Birliği Partisi sözcüsü, Şeyh İbrahim Zakzaki’nin sağlığının ciddiyeti ile ilgili endişelerini dile getirerek, İslam ülkelerini Nijeryalı Müslüman liderin sağlığının ve tedavisinin sürdürülmesi konusunda araştırma yapmaya çağırdı.
Pakistan Müslüman Birliği Partisi, Şeyh Zakzaki konusunda bir açıklamada bulunarak şöyle dedi: “Nijerya İslami Hareketi lideri, İslam dinini destekleme konusunda hiçbir fedakarlıktan ödün vermedi. Şimdi ise İslam cemaatinin, onun fedakarlıklarını telafi etme zamanı geldi.”
Müslüman Birliği Partisi, Şeyh Zakzaki’nin şu anki durumunun çok endişe verici olarak nitelendirerek; “Şeyh Zakzaki, İslam dünyasının önde gelen liderlerinden biridir. Bu savaşçı, İslam yolunda hiçbir fedakarlıktan geri durmadı ve şimdi Nijerya hapishane hücreleri bu mücahitten utanıyor.” diye belirtti.
Müslüman Birliği Partisi sözcüsü; “Şeyh Zakzaki’nin kızlarının ebeveynlerinin vahim durumdaki sağlığı hakkındaki yeni açıklaması, tüm Müslümanları endişelendirdi. Zakzaki, İslam uğruna çocuklarını ve çevresindekileri feda etti. Fakat ne yazık ki bugün Müslüman dünyası bu mücahit kişiliği görmezden geliyor.” dedi.
Pakistan Müslüman Birliği Partisi sözcüsü, Nijerya hükümetinin uluslararası sömürgecilik uğruna vatandaşlarını öldürmek istediğini ve Nijerya’nın önde gelen Müslüman liderini suçsuz olmasına rağmen hapsettiğini söyledi.
Müslüman Birliği Partisi, ayrıca Şeyh Zakzaki’nin derhal serbest bırakılmasını talep ederek; “İslam ülkeleri, bu büyük âlimi derhal serbest bırakmak ve güvenilir doktorlarla muamele etmek için uluslararası ve insan hakları kurumlarına baskı yapmak için çaba harcamalıdır.” diye belirtti.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.