Şeyh Zakzaki ve Eşinin Nerede Oldukları Bilinmiyor

  • 12 Aralık 2016
  • 1.179 kez görüntülendi.
Şeyh Zakzaki ve Eşinin Nerede Oldukları Bilinmiyor

Nijerya İslami Hareket Lideri Şeyh Zakzaki’nin bulunduğu ceza evinden belirsiz bir mekana aktarıldığı öne sürüldü.

Press Tv’nin  haberine göre; Nijerya İslami Hareketi’ne mensup kaynaklar tarafından Şeyh İbrahim Zakzaki ve eşinin Nijerya güvenlik güçlerince bulunduğu cezaevinden alınarak bilinmeyen bir mekana aktarıldığını belirtildi.

Nijerya İslami Hareket Sözcüsü İbrahim Musa söz konusu haberi doğrulayarak Şeyh Zakzaki ve eşinin hayatından hükümetin sorumlu olduğunu ve derhal bu konuda açıklama yapması gerektiğini bildirdi.

İbrahim Musa konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada; Şeyh İbrahim Zakzaki’nin Nijerya mahkemesince verilen karar uyarınca serbest kalması gerektiğini vurgulayarak Şeyh Zakzaki’nin yargı organlarınca bilinmeyen bir noktaya götürüldüğünü ve devlet yetkililerinin de bu bağlamda şimdiye kadar bir açıklama yapmadığını ifade etti.

Nijerya mahkemesinin kararı uyarınca, güvenlik güçlerinin, Şeyh Zakzaki ve eşini 45 gün zarfında serbest kalmaları için polise teslim etmeleri gerekiyor.

Mahkemenin verdiği bu karar Nijerya Müslümanları’nın sevincine neden oldu.

Geçen yıl bugün Nijerya Ordusu tarafından, Nijerya İslami Hareketi Merkezi’ne baskın yapılmış ve onlarca Nijeryalı Müslüman şehid edilerek, İslami Hareket Lideri Şeyh İbrahim Zakzaki ve eşi ordu tarafından tutuklanmıştır. Bu baskında Şeyh Zakzaki’nin bir oğlu da şehit olmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.