Şeyh Zakzaki, Zaria katliamının yıldönümünde Nijerya hükümetini eleştirdi

  • 20 Aralık 2021
  • 561 kez görüntülendi.
Şeyh Zakzaki, Zaria katliamının yıldönümünde Nijerya hükümetini eleştirdi

Nijerya İslami Hareketi’nin lideri, Zaria katliamının 6. yıldönümünde, hükümeti eleştirdi ve insanları daha iyi bir gelecek için çalışmaya çağırdı.

El-Alem TV’ye göre, Şeyh İbrahim Zakzaki, “Nijerya hükümeti, muhaliflerini yasalara aykırı olarak öldürüyor ve halkın beklentilerine aykırı davranıyor” dedi.

Nijerya İslami Hareketi lideri Zaria katliamının altıncı yıldönümünde Nijerya halkını daha iyi bir gelecek için çalışmaya çağırdı.

Zakzaki, “Altı yıl önceki Zaria katliamında güvenlik güçleri şehri üç gün kuşattı, şehre giden yolları kapattı, 20’den fazla sivili infaz etti ve kimliği belirsiz bir yerde toplu mezarlarda cesetlerini ateşe verdi ve bir askeri öldürmekten 500’den fazla kişiyi tutukladılar ve mahkeme onları beraat ettirdi.” dedi.

Nijerya İslami Hareketi lideri ayrıca şöyle dedi: “Hükümetten değil, halktan umut var. Hükümet unsurlarına hiç güvenmiyoruz çünkü hükümet milletin beklentilerine karşı çıkıyor.”

13 Aralık 2015’te Nijerya ordusu ve polisi Zaria’da bir Hüseyniye’ye  vahşice saldırmış ve Nijerya İslami Hareketi lideri Şeyh İbrahim Zakzaki’nin üç çocuğu da dahil olmak üzere yüzlerce kişiyi şehit etmişti.

Nijerya güvenlik güçleri o gün Şeyh İbrahim Zakzaki ve eşini de tutukladı.

Nijerya İslami Hareketi’nin faaliyetleri 2019 yılında yetkililer tarafından yasadışı bir şekilde yasaklandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.