Şeyh Zakzaki’nin Kızı: ‘Babam ve Annem Hayatta, 1000 Kadar Şehidimiz Var’

  • 15 Aralık 2015
  • 832 kez görüntülendi.
Şeyh Zakzaki’nin Kızı: ‘Babam ve Annem Hayatta, 1000 Kadar Şehidimiz Var’

Nijerya İslami Direniş Hareketi lideri Şeyh Zakzaki’nin kızı Nesibe Zekzaki baba ve annesinin hayatta olduğunu açıklayarak şunları söyledi: Kız kardeşim öğlen saatlerinde beni aradı. Ordu tüm aileme ateş açmış. Saldırıda babam da yaralanmış.

Doktor Nesibe İbrahim Zakzaki ailesinin çok kötü koşullar altında olduğunu belirterek şunları söyledi: Uzun bir süredir yanlarında kimse yok ve kimse onlara yardım edemiyor. Tüm ailemiz şehit oldu. Yardım etmeleri için bir çoğunu aradım, İslam İnsan Hakları Komisyonunda çalışan Seyyid Mesut, babam ve annemin güvenli bir yere götürüldüğünü ve inşallah en kısa sürede tedavi edileceğini açıkladı, ancak bundan çokta emin değildi.

Olaylar Nasıl Gerçekleşti

Kardeşim olaylar yaşandığında orada olduğunu ve olayların şu şekilce başladığını anlattı: Halk, matem törenleri için Hüseyniye’de toplanmıştı, içlerinden bazıları ordu karşıtı sloganlar da attı, ancak hiç kimse orduya karşı bir saldırıda ve düşmanlıkta bulunmadı. Nijerya ordusu Hüseyniye’nin iki kapısını patlatarak içeri girdi. İçindekileri şehit ederek Hüseyniye’yi ateşe verdi.

Saldırıda Şehit Olanların Sayısı

Şeyh Zakzaki’nin kızı Nesibe Zakzaki saldırıda şehit olanların sayısının 1000 kadar olduğunu açıklayarak şunları söyledi: Bu kadar şehidin olduğunu başkaları bana söyledi, ben şehit sayısının bu kadar olduğundan emin değilim. Dün de saldırılarda 450 kişinin şehit olduğunu duydum. Bunlardan 300’nün hastanelere kaldırıldığını biliyorum.

Şeyh Zekzaki’nin Taraftarlarının Durumu

Nijerya Ordusunun sebepsiz yere saldırdığı Müslümanların durumu hakkında ise şunları söyledi: Ordu, gördüğü herkese ateş açmış ve şehit etmiş. Şehitlerin naaşlarının halen cadde ve sokaklarda olduğu ve henüz kaldırılmadığı görülmekte. Ordu bölgeye girişlere izin vermiyor.

Saldırıda yaralı olarak kurtulanlardan birisiyle konuştum. Bana Ordu birliklerinin çok sayıda kişiyi tutuklayıp götürdüğünü ve sonra hepsini kurşuna dizdiklerini anlattı. Kendisinin de saldırıda yaralı olarak kurtulmayı başardığını ve oradan sürünerek kaçtığını söyledi.

Dünya Medyasından Nijerya Katliamlarına Sansür

Eşine nadir rastlanan bu katliamın medya tarafından görülmeyerek sansürlendiğini belirten Nesibe Zakzaki, ‘bu durum şok edici bir durumdur, ordu uzun bir süredir halkını katletmekte, ama kimse ses çıkarmamakta ve olayları görmezlikten gelmekte, tüm dünya Boko Haram’ın yaptıklarını konuşmakta, ama ordu tarafından katledilen bu halkın durumu konuşulmuyor bile. Burada ordu kendi halkını öldürmekte ve katliam yapmakta, gerçekten bu durum çok acı verici bir durum’, ifadelerini kullandı.

Şeyh Zekzaki ve Nijerya Halkının Sefaleti

Babam her zaman Nijerya halkının kendi haklarını bilmeleri konusunda çok uğraştı. Halkın kendi haklarını bilmelerini ve bu haklarını savunmalarını istiyordu. Ancak gücü elinde bulunduranlar, halkın kendi haklarını bilmelerinden rahatsız olmakta ve buna karşı çıkmaktaydılar. Eğer Nijerya halkı, sefalet içinde yaşadıkları şu anki durumlarının onların kaderi olmadığını ve bunu değiştirebileceklerini bilirse zalimler tahtlarının sarsılacağını çok iyi bilmektedirler.

Onlar hiçbir zaman kendilerini yaşananlardan sorumlu tutmamakta ve olayları başka yönlere çekerek sıyrılmaktadırlar. Hatta üç kardeşimi öldürdüklerinde bunun telafi edileceğinden veya bir hata yapılacağını ya da en azından orduya saldıracağımızı umuyorlardı (bu şekilde ellerine geçecek bu bahane ile tüm Müslümanları katledeceklerdi), ancak bizler bunlardan hiç birini yapmadık. Babam soğukkanlılıklarını koruyarak kontrollerini kaybetmedikleri için onur duymakta. Bizler kimseye saldırmadık, ama onlardan yaptıklarını kabul etmelerini ve sorumluluklarını kabul etmelerini istedik.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.