Şeyh Zakzaki’nin şehadeti yönündeki haberler yalanlandı

  • 24 Ocak 2020
  • 8.844 kez görüntülendi.
Şeyh Zakzaki’nin şehadeti yönündeki haberler yalanlandı

Nijerya İslami Hareketi, bu hareketin lideri Şeyh Zakzakinin Şehit edilmesi yönündeki şaiyaları reddetti.

Muhabirimizin dünkü haberinde, Nijerya İslami Hareket Sözcüsü İbrahim Musa, Şeyh İbrahim Zakzaki’nin şehit olduğuna dair çıkan şayialara tepki göstererek,sosyal medya hesabından yazdığı bir yazıda kanunsuz bir şekilde Nijerya hükümeti tarafından hapiste tutulan Zakzaki hakkındaki şaiyalara karşın, halktan asılsız haberlere inanmamalarını istedi.

Nijerya İslami Hareket Sözcüsü bildiride ayrıca, halktan Şeyh Zakzaki’nin tedavisine izin verilmesi ve bir an önce serbest bırakılması yönünde Nijerya hükümetine baskı yapmalarını istedi.

Bilindiği gibi Şeyh Zakzaki ve eşi Eylül 2015’ten beri Nijerya hükümet güçlerinin Zaria kentindeki hüseyniyeye düzenledikleri saldırı sırasında tutuklanmıştı.

Tüm iç ve dış baskılar ve itirazların ardından Nijerya hükümeti  yargısı 2019’da Zakzaki ve eşinin tedavi için Hindistan’a gitmesine karar verdi fakat, güvenlik şartları ve doktorların olmayışı ve tedavi olmama sebebiyle iki günün ardından tekrar Nijerya’ya geri dönmüştü.

Nijerya güçlerinin Şeyh Zakzaki ve eşini Abuca havalimanına iner inmez onları bilinmeyen bir yere götürdükleri gelen haberler arasında.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.