Şeyh Zakzaki’yle İlgili Yeni Gelişme

  • 19 Şubat 2016
  • 877 kez görüntülendi.
Şeyh Zakzaki’yle İlgili Yeni Gelişme

Nijerya İslami Hareketi üyelerinden Harun El-Bonavi, Nijerya hükümeti tarafından Şeyh Zakzaki’nin insan haklarına aykırı bir biçimde çok kötü şartlarda esaret altında tutulduğunu bildirdi.

El-Bonavi; Nijerya İslami Hareketine yönelik işlenen cinayetlerde Nijerya’nın üst düzey yetkililerinin parmağı olduğunu belirterek şu açıklamalarda bulundu:

“Zariya’da meydana gelenlerin bir savaş suçu olduğunda şüphe yoktur ve bizler bu anlamda adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Görünen o ki; Nijerya hükümeti işlenen vahşice cinayetler hususunda adaleti uygulamayı düşünmüyor. Bununla birlikte güvenilir kaynaklar, üst düzey hükümet yetkililerinin işlenen vahşi cinayette parmağı olduğunu ifade ediyorlar.

Nijerya hükümeti, şu ana kadar Zariya’da şehit olanların bedenlerini İslami hükümler doğrultusunda defnedilmeleri için ailelerine teslim etmekten kaçmıştır.”

Sözlerinin devamında, Şeyh Zakzaki’nin son durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan El-Bonavi konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Nijerya İslami Hareketi Lideri Şeyh Zakzaki, zorba ve baskıcı Nijerya hükümetinin hapishanelerinde çok kötü şartlarda tutulmaya devam ediyor. Bu durum insan haklarının açıkça ihlal edilmesi demektir. Tutuklanmadan önce Nijerya ordusu Şeyh Zakzaki’ye altı defa ateş açmıştı. Açılan ateş sonucu Şeyh Zakzaki’nin eşine de iki kurşun isabet etmişti. Şu anda onların ikisi de çok kötü şartlarda bulunmaktadırlar.

Nijerya hükümeti Şeyh Zakzaki’nin ve eşinin avukatları ve yakınlarıyla görüşmelerine izin vermiyor. Edinilen bilgilere göre Nijerya ordusu Şeyh Zakzaki’nin üç oğlunu gözlerinin önünde silahla vurarak şehit etti.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.