Şeyhülislam: İran Yemen halkının kendi kaderini belirlemesine destek veriyor

  • 26 Ocak 2019
  • 1.513 kez görüntülendi.
Şeyhülislam: İran Yemen halkının kendi kaderini belirlemesine destek veriyor

İslami İran dışişleri bakanının eski danışmanı Hüseyin Şeyhülislam, İran’ın Yemen savaşına son verilmesi ve Yemen’li mültecilerin durumunun ele alınmasıyla ilgili her türlü diyaloğa destek verdiğini ifade etti.

Mehr haber ajansına konuşan Şeyhülislam, Yemen krizi konusunda İran’ın rolüne değinerek şöyle dedi: İran başından beri, Suriye krizinin çözümlenmesi bağlamında verdiği 4 maddelik planı Yemen konusunda da ortaya koydu ve Yemen halkı ve Ensarullah güçlerinin çıkarlarının temin edilmesi bağlamında elinden geleni yapmaya devam edecektir.

Şeyhülislam, açıklamasının devamında “mütecaviz koalisyonun 4 yıl boyunca Yemen halkı ve Ensarullah güçlerini yenmek için elinden geleni yaptı, ancak yüzlerce milyar dolarlık masraflara rağmen istediği hedeflere ulaşamadı, zira Direniş her türlü silaha karşı muzafferdir”ifadesini kullandı.

Şeyhülislam, kuşkusuz İsveç müzakereleri ardından kaybeden tarafın BAE ve Arabistan olduğunu kaydederek, Suudi savaş ittifakının başlangıçta hesap hatası yaparak, kendini Yemen savaşının galibi zannettiğini, oysa gelinen noktada Yemen halkının zafer kazandığını sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.