Seyyari: İran deniz kuvvetleri tüm teçhizat ve gemileri, günün teknolojisi ile donatıldı

  • 02 Kasım 2016
  • 959 kez görüntülendi.
Seyyari: İran deniz kuvvetleri tüm teçhizat ve gemileri, günün teknolojisi ile donatıldı

İran İslam Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri Komutanı, İran Deniz Kuvvetleri filolarının sürekli olarak uluslararası serbest sularda görev halinde olmalarının, İran İslam Cumhuriyeti diplomasisinin gelişmesinin bir belirtisi olrduğunu bildirdi.

İRİB haber Ajansının bildirdiğine göre dün 2. Bölge Komutanlaığının tanıtımı amacıyla katıldığı bir askeri törende konuşan İran İslam Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Habibullah Sayyari, diplomasinin yaygınlaşması, ülkeler arasında güvenin sağlanması, İranfobianın engellenmesi, başka ülkelere barış ve dostluk mesajı verilmesinin İran deniz grubunun serbest sulardaki varlığının hedeflerinden olduğunu bildirdi.

Şimdiye kadar İran Deniz Kuvvetleri tarafından uluslararası sulara 43 deniz görev grubunun gönderildiğini ve bu süre içinde 3 800 ticari gemi ve petrol tankerine korumalık yapıldığını belirten İran İslam Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri Komutanı, İran deniz kuvvetlerinin genellikle deniz korsanlarınca tehdit altında olan Hindistan okyanusunun kuzeyi ve Aden körfezinde görev yaptığını ve bu bölgelerde güvenliği temin ettiğini söyledi.

Sayyari, bugün İran ordusu deniz kuvvetlerinin tüm teçhizat ve gemilerinin günün teknolojisi ile donatıldığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.