Seyyid Abbas Irakçi: Görüşmelerin süresinin uzatılması şimdilik söz konusu değil

  • 28 Haziran 2015
  • 792 kez görüntülendi.
Seyyid Abbas Irakçi: Görüşmelerin süresinin uzatılması şimdilik söz konusu değil

İran İslam Cumhuriyeti nükleer müzakereci ekibin üyesi Seyyid Abbas Irakçi, görüşmelerin süresinin uzatılmasının şimdilik söz konusu olmadığını ve müzakere heyetlerinin belirlenen tarihe kadar kesin bir sonuca varmak yönünde çaba harcadıklarını söyledi.

El-Alem Televizyonuna konuşan İran İslam Cumhuriyeti nükleer müzakereci ekibin üyesi ve dışişleri bakanı yardımcısı Seyyid Abbas Irakçi, Lozan görüşmeleri sonrası 5+1 grubu ülkelerinden bazılarının tutumunun değişmesi ve sözlerini tutmamasının işi daha da zorlaştırdığını, ama bununla birlikte görüşmelerin süresinin uzatılması meselesinin şimdilik gündemde olmadığını bildirdi.

İran’ın, görüşmelerin belirlenen tarihte kesin sonuca varması yönünde gayret gösterdiğini ve geçmiş dönemlerde olduğu gibi görüşmeler süresinin uzatılmasından yana olmadığını belirten Erakçi, anlaşma metninin yüzde 90 ilerlediğine dair sözleri hakkındaki bir soruyu yanıtlayarak “Şu anda bir rakam ve sayı belirtemeyiz. Bildiğiniz gibi temel bir metin var ve birkaç kopyası. Bunların her birinde farklı yüzdelerle ilerliyoruz. Teminatlar bölümünde birçok ayrıntı olması dolayısıyla çalışmalar daha zorlu ilerliyor. Bu konuda bir yüzde vermek mümkün değil. Nitelik açısından daha fazla önemli olan bazı konular hâlâ kalmış durumda” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.