Seyyid Abdulmelik El Husi: Bugün Yemen Halkını Hedef Alan Projeler Çökertilmiştir

  • 05 Aralık 2017
  • 1.408 kez görüntülendi.
Seyyid Abdulmelik El Husi: Bugün Yemen Halkını Hedef Alan Projeler Çökertilmiştir

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Abdulmelik el-Husi, Yemen’de halkı hedef alan planların boşa çıkartıldığını belirtti.

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Abdulmelik el-Husi, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulunarak, “Bugün olağanüstü ve büyük bir gündür, zira milletimize karşı kurulan komplolar boşa çıkartıldı” dedi.

Yemen halkını hedef alan projelerin çökertildiğinden dolayı tebirklerini ileten Husi, Sana olaylarında militanlara karşı büyük çaba sarfeden güvenlik güçleri ve devlet kurumlarını takdir etti.

Husi ileveten, “Bugün Yemen büyük bir felaketi atlattı ve ülkenin güvenliği ve istikrarını hedef tutan bir komplo boşa çıkartıldı” ifadesini kullandı.

Abdulmelik el-Husi, sözlerine şöyle devam etti: Bu komplonun gerçekleşeceğini biliyorduk ve bunu kardeşçe önlemeye çalıştık, ancak diğer taraf (Ali Abdullah Salih) daima bu konudan kaçtı ve uzak durdu. Ensarullah Hareketi, Salih’in bu noktaya gelmesinden önce ülkemize saldıranlarla geniş koordinasyon içinde olduğunu ve askeri açıdan hazırlıklı olduğunu biliyordu. Bu nedenle, Yemen’deki işgalcilerle yeni bir sayfanın açılmasını ortaya kouynca onlardan bu konumdan vazgeçmelerini istedik.

Bunlara ek olarak Husi, Suudi Arabistan’ın başını çektiği koalisyonun “Sana Düşüşü Planı”nı gerçekleştirebilmek amacıyla Salih desteçilerine havadan destek verdiğine dikkati çekti.

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri, Sana olayları hakkında şunları kaydetti: Bu komplonun başarısızlığının en büyük nedeni Yemen halkınının fitneye karşı durmasıdır. Ayrıca Yemen’e karşı siyasi, medya ve askeri şeklinde yapılan fitneler boşa çıkartılarak Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere ve ABD büyük ve tarihi bir yenilgiye uğratıldı.

Ensarullah ve Yemen Halk Kongresi arasında herhangi bir sorunun söz konusu olmadığının altını çizen Husi, ortak hedeflerinin Yemen düşmanlarıyla mücadele olduğunu söyledi.

Husi, Abu Dabi’de bulunan el-Berake nükleer santraline fırlatılan kruz füzesine ilişkin, “Ülkemize saldıran devletler Yemen’in çöküşün eşiğinde olduğunu düşünüyorlardı, ancak Birleşik Arap Emirlikleri’nin kalbini hedef aldık” diye konuştu.

Yemen’e saldıran ülkelere seslenen Abdulmelik el-Husi sözlerini şöyle tamamladı: Onlar son günlerde vurulan ağır darbelerden ders almalı ve hayallerinin kesin olarak geçekleşmeyeceğini anlamalı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.