Seyyid Abdulmelik El Husi: Yemen halkının düşman karşısındaki başarılı direnişi takdire şayandır

  • 04 Ağustos 2015
  • 919 kez görüntülendi.
Seyyid Abdulmelik El Husi: Yemen halkının düşman karşısındaki başarılı direnişi takdire şayandır

Yemen Ensarullah hareketi lideri, Yemen halkının Suudi Arabistan’ın cinayet ve işgal girişimleri karşısındaki direnişini takdir ederek, Yemen halkının direnişini, halkın asalet ve hakikatçi oluşunun göstergesi olarak niteledi.

Abdulmalik El Husi Pazar günü yaptığı açıklamada, Yemen halkının düşman karşısındaki başarılı direnişinin takdire şayan olduğunu belirterek, söz konusu direnişin Yemen halkının asalet ve hakikatçi oluşunu isbat ettiğini kaydetti. Ensarullah lideri açıklamalarının devamında, düşmanın Yemen halkının güçlü azim ve irade ve direnişi karşısında yenilgiye uğradığını belirtti. Abdulmalik El Husi, Yemen halkına hitab ederek, düşmanın elindeki teçhizatların her ne kadar olursa olsun, yine de Yemen halkını zulüm ve sitem karşısında mukavemetten alıkoyamayacağını bildirdi.

Ensarullah lideri, Mansur Hadi taraftarlarının Aden şehrine yönelik saldırılarının şiddet kazanmasına da değinerek, Aden’de yaşanan son kargaşa ve gelişmelerin düşmanın zaferi anlamında olmadığı gibi, bilakis onları büyük bir bataklığın içine sürüklemiş bulunuyor.

El Husi ayrıca, Terör örgütleri IŞİD ve El Kaide’nin Aden’de Arabistan’la bir mevzide bulunduklarını belirterek, Aden’deki toplu katliamlar, idam ve cinayetlerin hiçbir açıklaması olmadığını ve geçiştirilemeyeceğini kaydetti.

El Husi, Yemen’in müstefi cumhurbaşkanı Mansur Hadi’nin meşruiyetinin anlamsız olduğuna değinerek, Suudi liderlerin Mansur Hadi’den kendi hedeflerinin tahakkuk bulması yönünde faydalandıklarının inkâr edilemez bir gerçek olduğunu belirtti.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.