Seyyid Ali Geylani, KeÅŸmir Davasına VerdiÄŸi Destekten Ötürü Ä°ran’a TeÅŸekkür Etti

  • 08 Temmuz 2017
  • 1.668 kez görüntülendi.
Seyyid Ali Geylani, KeÅŸmir Davasına VerdiÄŸi Destekten Ötürü Ä°ran’a TeÅŸekkür Etti

Cammu KeÅŸmir’de Hindistan iÅŸgaline karşı devam eden direniÅŸin siyasi liderlerinden Tüm Partiler Hürriyet Konferansı lideri Seyyid Ali Geylani, Ä°ran’a KeÅŸmir davasına verdiÄŸi destekten ötürü teÅŸekkür etti.

KeÅŸmir Tüm Partiler Hürriyet Konferansı Lideri Seyyid Ali Geylani, Seyyid Ali Hamanei’nin son iki haftadır konuÅŸmalarında sıklıkla dünya Müslümanlarına KeÅŸmir davasını hatırlatan uyarılarda bulunmasını takdirle karşıladıklarını söyleyerek Seyyid Ali Hamanei’nin açıklamalarının yerinde ve zamanında olduÄŸunu ifade etti.

Uluslararası topluma, sivil toplum kuruluşlarına ve etkin konumda bulunan şahsiyetlere çağrıda bulunan Keşmir direnişi lideri Seyyid Ali Geylani, dünya kamuoyunda Keşmir halkının işgale karşı verdiği mücadelenin gündem edilmesi gerektiğini belirtti.

Seyyid Ali Geylani, İran’ın Ä°slami düşünceye dayalı bir sistem üzere kurulduÄŸunu bir kez daha kanıtladığını ifade ederek, ‘Ä°ran’ın Filistin halkına verdiÄŸi desteÄŸin bir benzerini KeÅŸmir halkına da vermesini bekliyoruz. Ä°ran devrimi lideri Ayetullah Ä°mam Humeyni de KeÅŸmir davası konusunda net bir siyaset ortaya koymuÅŸ ve bizi desteklemiÅŸti’ ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Filistin ve KeÅŸmir meselesinin birbirine çok benzeyen iki konu olduÄŸunu vurgulayan Seyyid Ali Geylani, ‘bu iki konu, oldukça hassas ve bütün Ä°slam Ãœmmeti’ni ilgilendiren boyutlara sahiptir’ dedi.

Ä°ÅŸgalci zihniyetin Filistin’de de KeÅŸmir’de de özellikle Ä°slam’ın mukaddesatını hedef aldığını belirten Seyyid Ali Geylani, ‘her iki halk üzerinde de planlı bir soykırım süreci iÅŸletiliyor’ ifadelerinde bulundu.

KeÅŸmir meselesinin ve Filistin meselesinin bölgede yaÅŸayan mazlum halkın arzu ve istekleri çerçevesinde çözümlenmemesi durumunda bu bölgelerdeki belirsizliÄŸin ve istikrarsızlığın onyıllar boyunca daha süreceÄŸini belirten Seyyid Ali Geylani, Ä°ran’ın hem Filistin’de hem de KeÅŸmir’de Ä°slam ümmetini uyandıracak kilit bir role sahip olduÄŸunu söyledi.

Genelde Ä°slam ümmetinin geleceÄŸi açısından Ä°slam ülkelerinin birlikte hareket etmesi gerektiÄŸini ifade eden Seyyid Ali Geylani, özelde ise KeÅŸmir meselesinin çözümü açısından Ä°ran,Pakistan ve Afganistan’ın bölgesel bir koalisyon kurması gerektiÄŸini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.