Seyyid Ammar Hekim, İsrail’in tecavüzcülerine karşı Müslüman ve Arap ülkelerin birleşmesini istedi

  • 13 Eylül 2019
  • 1.171 kez görüntülendi.
Seyyid Ammar Hekim, İsrail’in tecavüzcülerine karşı Müslüman ve Arap ülkelerin birleşmesini istedi

Irak milli Hikmet hareketi lideri Arap ve Müslüman ülkelerden siyonist rejimin yeni tecavüzüne karşı tek bir tutum sergilemelerini istedi.

İRNA’nın  dün bildirdiğine göre Irak milli Hikmet hareketi lideri Seyyid Ammar Hekim,  siyonist rejimin Ürdün Nehri Batı yakasında Arap topraklarına el uzatması ve yağmalamasına yönelik çalışmalarını kınayarak benzer çalışmalara karşı kesin muhalefetini ilan etti.
Siyonist rejimin işgalcilik alanındaki yeni tutumunun daha fazla toprak yutma olduğunu belirten Ammar Hekim, ” Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi  gibi uluslararası toplum ve diğer uluslararası kuruluşların,  uluslararası sorumluluklar ve diplomatik normlara karşı olan  İsrail’in işgalciliklerine karşı durmaları gerektiğini” vurguladı.
Bu arada Lübnan Şiiler yüksek Meclisi de  siyonist rejim başbakanının Ürdün Nehri Batı Yakası’ndan bazı bölgeler ve Ölüdeniz’in kuzeyini, işgal topraklarına ilhakına  dayalı seçim vaatlerini kınadı.
Abdulemir Kablan  bu bağlamda yaptığı açıklamada, ”  siyonist rejim başbakanının seçim vaatleri bu  uğursuz rejimin işgalci huyunun devam ettiğini  gösterirken Birleşmiş Milletler bildirileri ve uluslararası yasalara aykırıdır”  dedi.
Lübnan şiirler yüksek meclis başkanı siyonist rejimin işgal topraklarındaki İşgalci siyasetlerine karşı uluslararası toplumun ciddi tepki göstermesini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.