Seyyid Ammar Hekim: Zulme maruz kalan halklar İmam Humeyni’nin yolunu izliyorlar

  • 05 Haziran 2018
  • 1.226 kez görüntülendi.
Seyyid Ammar Hekim: Zulme maruz kalan halklar İmam Humeyni’nin yolunu izliyorlar

Irak Milli Hikmet Hareketi başkanı, İran İslam cumhuriyeti kurucusu İmam Humeyni’nin –ra- 29. Vefat yıl dönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada, İmam Humeyni’nin –ra- özel biri olduğunu, zulme maruz kalan mazlumların İmam’ın yolunu izlediklerini söyledi.

Mehr Haber Ajansı’nın dün bildirdiğine göre Seyid Ammar Hekim İmam Humeyni –ra- kişiliğinin, dünyanın dört bir yanında genç Müslümanların moralinden yararlanmada tarihi etkisi olduğuna işaretle, İmam Humeyni’nin –ra- bu tutumla gençleri zalimlere ve zorbalara karşı ayaklanmaya davet ettiğini belirtti.
İmam Humeyni’nin –ra- İslam ümmeti ve diğer milletler için her zaman endişeli olduğunu vurgulayan Irak Milli Hikmet Hareketi başkanı, İmamın Filistin ülküsünü her zaman dikkate aldığını, zira bu meselenin insani ve İslami kimliğe sahip olduğunu ifade etti.
Irak Milli Hikmet Hareketi başkanı Ammar Hekim ayrıca günümüzde mazlum milletlerin İmam Humeyni’nin –ra- değerli mirasının, izledikleri yolu aydınlattığına işaretle, dünya halklarının İmam’ın öğretileri uyarınca davrandığını, bunun da müstekbirlerin saltanatını sarstığını ve insanların batıla karşı hak feryadına başladıklarını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.