Seyyid Hasan Nasrallah: ABD Ve Müttefikleri Hedeflerine Ulaşamayacaklar

  • 13 Mayıs 2016
  • 836 kez görüntülendi.
Seyyid Hasan Nasrallah: ABD Ve Müttefikleri Hedeflerine Ulaşamayacaklar

Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, tekfirci terörizmin, Amerika, İngiltere ve siyonistlerin bölgede ihtilaflar çıkarmak için oluşturdukları bir komplo olduğunu söyledi.

İRNA’nın haberine göre Nasrullah, dün Beyrut’ta düzenlenen bir merasimde yaptığı açıklamada; Amerika, İngiltere ve siyonist İsrail’in İslam’ı kötülemek ve bölge ülkeleri arasında ihtilaflar çıkarmak için IŞID gibi tekfirci terör örgütlerini oluşturduklarını söyledi.

Hizbullah hareketi genel sekreteri, bazı batılı ülkelerin ve bölge ülkelerinin terörist gruplara kesin desteklerine rağmen, bu örgütlerin bütün cephelerde ağır yenilgiler aldıklarını ve bunların Irak ve Suriye’de masum insanları öldürmekten el çekmediğini söyledi.

Nasrullah, Filistin topraklarının 1948’de siyonist teröristler tarafından işgal edilmesinin yıl dönümüne de temasla, bugün bölge halkının o dönemden çok farklı olduğunu zira bugün siyasi bilince sahip olan halkın, Amerika ve İngiltere’nin, siyonist İsrail ile ortak planlarını bozmada kararlı olduklarını ve asla sessiz kalmayacaklarını gösterdiklerini söyledi.

Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri, siyonist rejim İsrail’in işgal altındaki Filistin topraklarında teşkil olmasının, Arap ve İslam dünyasına büyük bir zulmü ve renci de beraberinde getirdiğini belirterek, bu rejimin varlığının bölgenin sebat ve güvenlik ile geleceğini tehdit ettiğini söyledi.

Nasrullah; direniş ekseninin ABD ve müttefiklerinin planlarını baştan beri idrak ettiklerine dikkat çekerken, bu devletlerin teröre her türlü sınırsız desteklerine rağmen hedeflerine ulaşamayacaklarını ifade etti. Nasrullah ABD, İsrail ve müttefiklerinin bölgede Suriye, İran ve direniş hareketlerinden ibaret bir ‘direniş ekseni’ sorunu yaptıklarına söyledi. Bölgede erkekleri kadınlar, ordular, halklar, hareketler, akımlar ve daha birçok gücün bulunduğuna dikkat çeken Nasrullah, tüm bunların ABD, İsrail ve müttefiklerinin bölge halklarını hedef alan plan ve hedeflerini çökertme azim ve kararlılığında olduklarının altını çizdi.

Nasrullah ABD’nin IŞİD’e karşı savaş bahanesi altında Suriye’nin kuzeyine gönderdiği askerlerle Suriye’de siyasi de olsa var olmayı planladığını belirtirken IŞİD’in ABD ve İsrail tarafından edat yada başka bir amaçla hedeflere ulaşmada merdiven olarak kullanıldığını vurguladı.

Nasrullah bu süreç içinde önceliğin teröre karşı savaş olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.