Seyyid Hasan Nasrallah: Direnişin gücü her geçen gün artıyor

  • 17 Şubat 2019
  • 1.795 kez görüntülendi.
Seyyid Hasan Nasrallah: Direnişin gücü her geçen gün artıyor

Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah’ın bu akşam ki konuşmasından satır başları:
“ABD’nin Işid’i ortadan kaldırmayla ilgili ikiyüzlü bir tavrı var. Amerikan ürünü olan, Irak ve Suriye’de büyütülen Işid’in ABD tarafından ortadan kaldırıldığı ilan edilecek. Oysa Işid ile mücadele eden Direniş Eksenidir, ikiyüzlü ABD değil.”

Seyyid Hasan Nasrullah, “İran, günümüzde eskisinden çok daha güçlüdür. Rahatlıkla İran’a karşı savaş açılamaz. Milyonlarca kişinin İslam Devrimi zafer yıldönümüne katılımı yaptırım ve tehditlere verilen en uygun cevaptır”

Konuşmasında Amerika’nın terör örgütlerini bir araç gibi kullandığını belirten Seyyid Hasan Nasrullah, “Bizim gücümüzün sırrı azim ve irademizdedir. Düşmanlar, bu düşünceye sahip olduğumuz sürece bizi mağlup edemezler” dedi.

Nasrullah, Amerikalı yetkililerin Venezuela’da Hizbullah teşkilatları olduğunu yönündeki iddialarının yalan ve mesnetsiz olduğunu kaydederek, “Amerika’nın zorbalığına karşı Venezula ile dayanışma içerisindeyiz. Fakat Hizbullah’ın Venezula’da yada Latin Amerika’daki varlığı yönündeki iddialar gülünçtür. Hizbullah’ın yurt dışında teşkilatları yok” ifadelerini kullandı.

Seyyid Hasan Nasrullah, “Siyonistlerin güney Lübnan’a girebilmeleriyle ilgili tartışmalarının hiçbir değeri yok. Onlar kendi ordularına güvenmiyorlar. Siyonistler, Hizbullah’ın el-Celil’e girmesinden korkuyorlar. Biz, İsrail karşısında güçlüyüz. Hizbullah, el-Celil’e girebilir. Ancak Siyonistler ordularının Lübnan’a girebileceğinden emin değilller. Bu büyük bir gelişme. İsrail, 2006 ve 2016 yıllarında ağır yenilgilere uğradı” açıklamasında bulundu.

Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri, “Varşova’da Netanyahu’yu desteklemek ve İran’ı kuşatmak için bir araya geldiler. Onlar direniş güçlerini hedef alıyorlar, ama bizi endişelendirmiyor. Bugün biz daha iyi bir konumdayız. Bu zirvenin birinci hedefi Filistin meselesini unutturmak ve İran karşıtı faaliyetlerle diğer ülkelerin İsrail’le ilişkilerini normalleştirmeye çalışmaktır” değerlendirmesini yaptı.

Hasan Nasrullah, “İran, günümüzde eskisinden çok daha güçlüdür. Rahatlıkla İran’a karşı savaş açılamaz. Milyonlarca kişinin İslam Devrimi zafer yıldönümüne katılımı yaptırım ve tehditlere verilen en uygun cevaptır” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.