Seyyid Hasan Nasrallah: Savaş yanlısı değiliz ama savaştan da korkmuyoruz

  • 26 Mayıs 2018
  • 1.295 kez görüntülendi.
Seyyid Hasan Nasrallah: Savaş yanlısı değiliz ama savaştan da korkmuyoruz

Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Hizbullah’ın savaş yanlısı olmadığını ama savaştan da korkmadığını belirterek, ”siyonistler, Lübnanlıların direnişini görünce Güney Lübnan’dan kayıtsız şartsız çekilmek zorunda kaldılar’dedi.

25 mayıs 2000 tarihi, siyonist İsrail rejiminin Lübnan halkının direnişi karşısında Güney Lübnan topraklarında işgal ettiği bölgelerden geri çekilmek zorunda kaldığı tarihtir. Bu gün ‘Direniş bayramı ve özgürleştirme’ olarak biliniyor.

İRNA’nın haberine göre, Nasrullah, dün 25 mayıs tarihinin yıldönümü münasebetiyle yaptığı konuşmada, Lübnan Hizbullah güçlerinin 1982 ila 2000 yılları arasında hem insan gücü hem de teçhizat bakımından çok sınırlı olduğunu belirterek, ”Ama direniş güçleri zafere layık olduklarını gösterdiler ve siyonist düşman karşısında zafer tecrübesi onlara bir güven vermiştir’ dedi.

Nasrullah, Amerika ve Fars Körfezi İşbirliği Konseyi’nin Hizbullah aleyhinde yaptırımlarına da işaretle, ‘yaptırımlardan hedef Lübnan halkını direnişten soğutmak ve uzaklaştırmaktır ama Amerika ve müttefiklerinin bu oyunu bozulmuştur’ dedi.

Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri, Amerika’nın İran’a yönelik baskılarının asıl sebebinin de İran’ın, Lübnan ve bölgede direnişin asıl hamisi olması olduğunu söyledi.

Nasrullah, Fas’ın Hizbullah hareketini Polisario hareketini desteklemekle suçlaması konusuna da temasla, ‘Hizbullah sözkonusu grupla hiç bir irtibatı yoktur ve Fas dışişleri bakanı da bu konuda ispat edecek hiç bir belge ortaya koyamamıştır’ dedi.

Hizbullah genel sekreteri, Kudüs ve Amerikan yönetiminin terör rejimine destekleriyle ilgili son gelişmelere de işaretle, ‘Ramazan ayının son cuması olan Dünya Kudüs Günü yürüyüşleri, bu yıl bölge ve dünya genelinde görkemli geçmeli’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.