Seyyid Hasan Nasrallah: Suudi rejimi Şiiler ve Sünniler arasında savaş çıkarmaya çalışıyor

  • 03 Ocak 2016
  • 873 kez görüntülendi.
Seyyid Hasan Nasrallah: Suudi rejimi Şiiler ve Sünniler arasında savaş çıkarmaya çalışıyor

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Şeyh Nemr’in idam edilmesi hakkında yaptığı açıklamada, olayın ‘hafife alınamayacağını’ söylerken, Suudi Arabistan’ın tekfirci grupların mucidi olduğunu ekledi.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Suudi Arabistan’ın Şeyh Nemr’i öldürmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Nasrallah, Nemr’in idam edilmesinin ‘hafife alınamayacağını’ söyledi.

İdamın “kan mesajı” taşıdığını belirten Hasan Nasrallah, Suudi Arabistan’ın Şiiler ve Sünniler arasında savaş çıkarmaya çalışıyor dedi. Müslümanlara olaya tepki gösterirken şiddet kullanmama çağrısında bulunan Hasan Nasrallah, “Bugün, Suudilerin hafife aldığı dehşete düşüren bir olayla karşı karşıyayız. Ancak, bu olay hafife alınamaz. İdamın arkasındaki mesaj, diyalog, orta yol ve müzakere olmayacağıdır. Şeyh Nemr cesur ve reformist bir insandı. Nemr’in yaklaşımı hayatı boyunca barışçıldı“ dedi.

Suudi Arabistan’a yönelik “Onlar Şeyh Nemr’i, doğruları söylediği için öldürdüler“ diyen Hasan Nasrallah, “Şeyh Nemr’in kanı Suudileri bu hayatta ve öldükten sonra bırakmayacak ve bugün Suudi Arabistan’ı kınama günüdür. Suudi Arabistan tekfirci grupların mucididir“ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.